Ustyrlige “Dirk Gently” forlænget

Folk der fortsat ikke er faldet over “Dirk Gently”, der retteligt hedder “Dirk Gently’s Holistic Detective Agency”, har i den grad noget til gode.
Det er nemlig serien, som BBC America har besluttet sig for skal være netop så skør at den nærmest er umulig at få fat i.
Og da de i bedste stil låner – ok stjæler med arme og ben – fra pop-kulturen, de sidste mange år, bedst understreget af at hele serien såmænd er baseret på syrehovedet Douglas Adams, der tilbage i 1987, udgav den første bor i serien, der følger detektiven “Dirk Gently”, der absolut intet ved, og derfor altid “kan være” der hvor det er “rigtigt at være”.
soesterBøgerne, der er blevet forsøgt filmatiseret før, med pæn succes, er dog nu nået til et ganske andet niveau.
Det ledende roller i serien, der er skrevet af manden der også har skrevet “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”, spilles nemlig af Elijah Wood, der nu følger Dirk Gently, spillet af Samuel Barnett, på alle hans eventyr.
Og da Dirk Gently fortsat insisterer på – og faktisk har ret i – at intet kan ske uden at Todd (Elijah Wood) er med i handlingen.
Syret.
Bestemt.
Nu er serien så godt inde i sæson 1, og – py ha – netop blevet annonceret forlænget.
Som altid er årsagen gode seertal.
Der sker dog også det med enkelte serier at de er begyndt at måle på “kvaliteten” af deres seere, forstået sådan at BBC America rent faktisk gerne vil vide om seerne til serien bare ser en enkelt episode og dropper serien, eller som med en af deres andre serier – “Orphan Black” kommer igen og igen.
dirk3Det sidste ser ud til at være tilfældet med “Dirk Gently’s Holistic Detective Agency”, der nu får en sæson til.
Dermed kan alle der kigger med – og os andre der glæder sig til at serien kommer vil vores del af verden – glæde sig over at serien får et længere liv.
Bedst af alt vil det fortsat være Max Landis (manden bag “American Ultra” og “Chronicle”) der skriver TV versionen, mens EP er Robert Cooper (der har “Stargate Atlantis” og “Stargate Universe” ( SGU? ) i bagagen).
Sæsdon 2 kommer engang i 2017, og skulle ende med at blive på 10 episoder.
Serien, der har sæson finale den 10. december, er i den forbindelse lidt af en overraskelse.
dirk1BBC America må have håbet på at den kunne fungere i USA.
Nu hvor det viser sig at den fungerer voldsomt bedre – blandt andet fordi den rent faktisk minder en del om “American Ultra” – kan seerne opleve en verden af skumle – absolut uforklarlige typer – der – som eksempel – spiser Todds lillesøsters nervøse energi, hvorfor hun hele tiden opsøger disse mennesker, selv om at de ser ud til at bo i en varveogn og ikke laver meget andet end at høre meget høj døds-metal musik.
Seriens handling skulle – efter sigende – også have fat i personer, der kan skifte menneskekrop, en ( kopi ) af den skøre kvinde fra “Orphan Black” ( det er jo deres egen opfindelse, så ingen kan sagsøge dem. )
Nå.
Men midt i bunken af mennesker, er der gang i det detektivarbejde som Dirk Gently hele tiden har gang i.
Serien er i USA udnævnt til at være “hyper”, “absurd” og “eponymous”.
Som vi forstår det ender serien på Netflix sidst i december, her i landet.
Så kan vi andre endelig se med.
Og da den er sendt færdig i USA, må man formode at den bliver til at binge med det samme.

1 thought on “Ustyrlige “Dirk Gently” forlænget

Skriv et svar