The Romeo Section tilbage

Selv om at “The Romeo Section”, på ingen måde er nået her til landet endnu, og sikkert heller aldrig gør det, er det på sin plads at klappe lidt.
Serien, der er Canadisk, startede sidste år, og er så godt skrevet at det kan undre at Sundance, Hulu eller Showtime USA ikke har taget den til sig endnu.
Omvendt kan det let tænkes at emnet er for “usexet”, da historien – kort fortalt – følger en ældre professor på et universitet i Canada, der – sådan helt afslappet – også ser ud til at være involveret – på et særdeles højt plan – i contraspionage – direkte imod Kina – der åbenbart har en række interesseområder i Canada.
set1Herunder narkotika, konkret Heroin og Opium.
Mængderne er for længst gået fra kilo til tons, nu hvor store dele importeres til Canada og distribueres til hele nordamerika.
Midt i den forretning finder vi så Wolfgang McGee, der er den her utroligt kedelige professor, der – sådan helt tilfældigt – og er spion på niveau med James Bond, uden Q, forstås.
Alt det andet, har har ingen problemer med, altimens han underviser, manipulerer “assets” og i det hele taget er meget mere spion end godt er.
skurkAlt sammen noget seerne kunne opleve i en forbløffende velskrevet og absolut perfekt og kritiker rost første sæson.
Nu er tiden så nået til anden sæson, der får premiere den 5. oktober. Som vi forstår det kun i Canada.
De to herrer bag historien, Chris Haddock og Jesse McKeown, der begge har rumsteret en del med at skrive netop “spion historier”, og som måske ligefrem kunne tænkes at kende miljøet indefra, er derfor nu på vej med den næste sæson, der må fomodes at være endnu bedre.
Nu behøver de nemlig ikke længere spilde tid på at forklare hvem der er hvem, og alt det der.
Nu ved vi alle at det handler om narko, forførelse og løgn i en verden, hvor spioner møder andre spioner med andre chefer, og enten – fordi de er klar over det – eller – og det opleves også – fordi de ikke er klar over det – falder for hinanden i en verden, der – samtidig – skal fungere “ude i virkeligheden, som med vores “professor”, der dog får dækken en del af hans udgifter, af efterretningstjenesten.
set2Og så må vi ikke glemme de mange forbrydere, der godt nok er onde og bestemt ikke dumme.
Man kunne kalde dem for listige, hvilket jo – ikke overraskende – er ret smart, når man prøver på – ikke – at blive opdaget af den kloge Wolfgang McGee eller politiet.
Der er absolut intet ude om handlingen.
Promoen taler dog et ret tydeligt sprog, da mange af de henvisninger der er i denne henviser direkte til at plots fra 1. sæson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.