State of Affairs serien de fleste overså

Selv om at det er urimeligt, var der rent faktisk rigtigt mange der totalt overså “State of Affairs”, da den havde premiere tilbage midt i november.
Årsagen er oplagt nok at det er en “big screen pige” der nu vender tilbage til “the small one”.
Og da det stadig ses som lidt af et tilbagefald var der mange der ikke troede på at Katherine Heigl kunne slippe afsted med at spille en hardcore CIA analyst.
Første episode fik ydermere endnu flere til at hoppe af, da Charleston Tucker, som hun hedder i serien, starter med at “tilstå” en masse hos hendes psykolog, iført en kjole der ligner en “has been – but improved” så meget, at selv fashion folket, der kunne tænkes at kigge med, da serien delvist er solgt som et indblik i øverste lag af national politik, hvorfor folk jo er klædt på som var de til afdansnings bal i en Disney TV serie.
Det hele viser sig dog at være en god omgang veltilrettelagt spin, der – næsten – kan skjule at Charleston Tucker ikke “bare” er en “analyst”.
heiglihistorienHun har i den grad “power” i Washington og har så absolut ingen problemer med at sende droner ind i egentlige krigszoner, hyre private “contractors”, der – og det er blandt andet her serien tryller – er væsentligt mere brutale end du er vant til at se.
De første tre episoder følger således alle livet på “the Hill”, hvor Charleston Tucker hver morgen “briefer” USAs Præsidenten, ved det der hedder “PDB”, kort for the “President’s Daily Briefing”.
Og jo.
Det er her Præsidenten og dennes rådgivere beslutter hvad USA mener idag, og hvor der skal sættes ind militært, globalt.
Tucker skal i den forbindelse være “holdningsløs”, så præsidenten og hendes rådgivere selv kan beslutte hvad de vil gøre.
Det er hun såmænd også.
Hun var dog – lige – kæreste med præsidentens søn, der døde på en – meget uaklaret – og endnu hemmeligere – misison, vi stadig intet ved om.
Der er dog netop så meget “uldent” ved den historie at det er pænt sikkert kommer til at spille ud over hele første sæson.
Serien, har ydermere netop præsteret det umulige, nemlig at lave en såkaldt “scene black out”.
Det er første gang siden scenen hvor Sookie Stackhouse og Bill Compton møder hinanden første gang i “True Blood”.
Med andre ord en serie der tager den visuelle side mere end serieøst.
Og nu hvor vi er inde i en verden af spioner og det der er værre, ser det ud til at serien fortsat har en del esser oppe i ærmet.
Historierne virker nemlig til at være skrevet netop så godt at mange der i første omgang droppede serien, fordi den lignede sådan et “West Wing medical drama nu bare med spioner i rigtigt pæn spadserdragt” endte med at tage totalt fejl.
Alene de politiske aspekter, der jo blandt andet kigger på at USA stadig ser sig selv som verdens politibetjent, der – hvis de vil – kan gøre netop hvad de vil.
Noget de dog ikke altid kan gøre.
Og her er det så heldigt at de har Charlie (Charleston Tucker).
Når præsidenten smiler og pointerer at det vil hun ikke vide noget om, ved Charlie ( der let kunne tænkes at være en “henvisning” til Geena Davies/Charly Baltimore i “Long Kiss Goodnight” hvad hun skal gøre.
Og selv om at det måske ikke er pænt, bliver det klaret, mens de kære seere kan se livefeed fra et utal af helmetcams, droner og andet, der med milimeter præcision pointere at verdens politimand skam tager sig job overordentligt seriøst.
Her lige et par promoer, der – som du kan se – bliver ved med at insistere på at det er et slags “the hill mode katalog” serie.
Intet kunne være mere fjernt fra sandheden.
Netop hvad serien handler om.
Altså den manglende sandhed, og det faktum at Charlie ikke er “an operative”, men “an analyst”.
Der det til trods ser ud til at have været mere end tæt på virkeligheden flere gange.
Som pointeret var den oprindelige kritik at hele serien reelt er baseret på Katherine Heigl, og at det jo er et problem, hvis den enkelte seere ikke finder hende interessant.
Kritikken er nu totalt forstummet, og erstattet af nærmest hysteriske forventninger til næste episode.
Desværre nåede broadscasteren i USA at slippe et par sneak previews først, hvorfor det rent faktisk er muligt at se lidt om hvad der sker i de kommende episoder.
Hvis du leder.
Her blot et par promoer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.