Det startede næsten med Strange Empire

Vi er pænt sikre på at du aldrig har set så meget som et sekund af “Strange Empire”.
Det fordi serien kun blev sendt i Canada og blot nåede at blive en enkelt sæson lang, for derefter at blive slukket.
Vi gætter på lave seertal, men det kan også hænge sammen med at serien var så brutalt ærlig og formodentligt endda korrekt, i sin måde at vise hvordan “The wild west” rent faktisk blev til.
Det var ikke pænt, og vejen var belagt med kynikere og båtnakker, der gjorde hvad der passede dem.
Og jo, pistolerne var opfundet, men hvorfor spilde kugler når man blot kan stikke en kniv i ryggen på dem man ikke kan lide, mens de sover.
“Strange Empire” var i den forbindelse rigtig spændende fordi den ydermere tog fat i både religiøse og menneskelige forhold, der – blandt andet – handler om at kvinder havde et problem på det tidspunkt, med mindre de som “Kat Loving”, der spilles af Cara Gee, har kastet sig ud i den ædle videnskab at lære at skyde folk i brystet – eller hvis relevant – i ryggen, som alle andre gjorde på det tidspunkt. ( de mange medvirkende indianere brugte økser, men principperne var de samme )
Serien blev som sagt slukket i 2015, og kommer formodentligt aldrig her til landet.
Hvilket omvendt betød at hun kunne skifte jobbet ud med et på The Expanse, hvor hun vist fortsætter i den næste sæson også.
Er du frisk på denne slukkede men fede ting, kunne den sagtens ende med at blive sendt – meget sent – søndag nat på en eller anden flowTV kanal.
Hold øje, den er bestemt værd at se.
Når vi nævner “Strange Empire”, er det fordi dette efterår byder på lidt af den samme trend, nemlig et kig ind i “the wild west”, der idag – og i en ikke helt så fjern fortid – er og var lidt af det samme som Kat Loving oplevede.
Amazon er således på vej med “Tin Star”, der er en Amazon Original, ( som herhjemme ser ud til at lande på C More ) hvor Tim Roth – på en eller anden måde – er blevet sherif langt ude på landet i (?) Canada, der skal ligne USA.
Det kan være “på grænsen” til Canada, men det er sådan set ligegyldigt.
Han er sheriffen med det store hjerte, og en helvedes masse indebrændt energi, der er – rigtigt langt ude på landet.
Her bliver den største udfordring – åbenbart – at det lokale olieselskab, der ledes af en god blanding af Canadiske skuespillere, og evigt barmfargre Christina Hendricks, der er endnu mere ond, end de fleste kan forestille sig selv om at hun i promoen er lidt ked af at skulle til at ødelægge Tin Stars liv.
Med andre ord, lidt af den samme western stemning, som du måske oplevede i “Longmire”, hvor Katee Sackhoff ser ud til at være strandet i endnu en sæson , nu hvor hun alligevel ikke får hovedollen i “The Machine”, som SyFy ellers havde bestilt som serie Reboot ( af filmen fra 2013, red.) hvor Caity Lotz, som vi elskede i “Death Valley”, havde den ledende rolle, før hun blev kedeligt i “Arrow”. “Death Valley” er klart et “must see”, der indimellem er tilbage på MTV.
Nå men tilbage til temaet.
Der går lyn hurtigt Western i “Tin Star”, selv om at den foregår “idag”.
Årsagen ser ud til at være at “cowboyder historier” er hotte igen.
Måske på grund af Strange Empire, helt sikkert inspireret af “Westworld”, og i begge tilfælde helt sikkert inspireret af “Hell on Wheels” og før den “Deadwood” hvor Anson Mount gjorde det ret heldigt i  “Hell on Wheels”.
Han er nu nået til “Inhumans”, som får premiere senere i dette efterår.
Se promoen og du burde være solgt.
Den sidste “western” tema serie der er på vej, hedder “Damnation”.
Som du har gættet handler det mere om “Nation” end om “Damn”, selv om at det hele går ret skævt, pænt tidligt.
“Damnation” er rykket helt op i 30erne, hvor depressionen åbenbart er færdig, hvilket ikke har forhindret cowboyderne i at leve videre, suppleret af en voksende aggression over dem der overlevede netop depressionen med deres penge eller besidelser i behold, suppleret af produktion af sprut, og hvad der ellers er af problemer “langt ude på landet” i et USA, der ikke ser ud til at være nået længere end til 1830.
Piloten introducerer en række karakterer, hvor Seth Davenport, springer i øjnene.
Han spilles af Killian Scott, der optræder som en slags præst, der har fået nok af at rige kan betale sig fra alt, og at de gør det, hvorfor han beslutter sig for at gøre noget ved det der kunne kaldes for korruption.
Killian Scott, der tidligere har slået hans folder i engelst TV, blandt andet på “Ripper Street “ og “Strike“, der begge er pænt tunge BBC produktioner, har den ledende rolle.
“Damnation”, ser ud til at være en ren amerikansk produktion, men som altid kan ting snyde, da de store selskaber arbejder på tværs af alle grænser, og ofte henter spillere ind der måske er kendte derhjemme, men som er totalt ukendte i USA.
For et par år siden hentede USA således en bunke Australiere ind. Nu ser det ud til at være blevet tid til engelske spillere.
Handlingen i “Damnation”, foresgår så ellers i en lille by, langt ude på landet, hvor en præst med udgangspunkt i “gud” kaster sig ind i kampen mod den lokale “industrialist”, altså kynikeren der har vænnet sig til at betale alle, eller – som vi var inde på det i forhold til “Strange Empire“ – stikke en kniv i ryggen på dem.
Kapitalisten, som vi vel godt kan kalde “industrialisten”, hyrer derfor Creeley Turner, til at få det hele til at spille igen.
Desværre for denne arbejdsgiver kender Creeley Turner og Seth Davenport hinanden fra tidligere – blodige – udfordringer.
Det betyder omvent at du og alle andre kan se frem til Logan Marshall-Greens næste job.
Du husker ham måske fra sygt fede “Quarry”, der startede på HBO Nordic sidste år, blot for at blive slukket af producenten ( Cinemax ) efter en enkelt sæson.
Zach McGowan kigger forresten forbi den serie i et par episoder eller flere.
“Quarry” der kom fra Cinemax, som du måske mere kender for Banshee, der da vist også var ret fed, er desværre ikke rigtigt ude med noget spændende dette efterår.
Indtil videre
Vi har for sjov fundet promoer på en del af det vi har omtalt. ( der kan være en bunke Spoilers i dem, så pas på)
Ellers, er der noget der frister må du ud og lede.
Noget er ude på Blu Ray, andet findes i arkiver hos streamerne, andet igen kommer her til landet om 3-12 måneder.
“Longmire” er forresten udskudt på Netflix USA. Ingen ved hvorfor.
Den sidste sæson(6), skulle være produceret, og der skulle have været premiere her i starten af september.
Så måske den kommer idag, eller imorgen.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.