Snatch på Crackle

Ind imellem overser vi enkelte shows, der bestemt ikke bør ignoreres.
Som eksempel, er vi netop faldet over “Snatch”, der er en slags engelsk gangster komedie, der foregår blandt den nye unge generation der ikke er den mindste smule mindre opfindsomme end deres forældre.
Og nu hvor showrunner Alex De Rakoff, der mest er kendt for computerspil-film har Guy Ritchie med som en slags “character” creator, er der lagt op til lidt af et hit.
Selve historien, der følger  Charlie Cavendish og Albert Hill, der er et par gangster WannaBees, der er belastet af deres sociale arv, suppleret op med at Charlie sågar har ægte jødiske gangster/hippie forældre, mens Albert blot har en far der er i spjældet.
Tager så ellers fat, der hvor du havde forventet det.
Både Albert og Charlie mangler penge, og arrangerer derfor en boksekamp, hvor de spiller på resultatet, der – naturligvis – er “spillet på”, før de spiller, hvilket betyder at de taber alle deres penge, og derfor skylder endnu flere penge væk, efter kampen.
Naturligvis en kamp Alberts far også spiller på, selv om at han er i spjældet for ikke nærmere defineret kriminalitet.
Når vi ikke har bemærket af “Snatch” er kommet, er det fordi den kun findes på Crackle, der er et slags amerikansk FlowTV netværk, hvor det også er muligt at streame.
Det er dog kun muligt i USA, hvorfor vi først nu er faldet over en promo på YT.
Igen.
Når man kigger på den, er det klart at serien er endog meget inspireret af den/de film om miljøet som Guy Ritchie har været ude med.
Detaljen er bare at det nu er den unge generation vi har fat på, hvilket faktisk er ganske forfriskende.
De er nemlig mindst lige så dumme som deres forældre.
Bare uden den samme erfaring.
I den forbindelse er det reelt første gang Rupert Grint, der spiller Charlie, med – mindst – den samme autoritet som han spillede Ron Weasley i Harry Potter filmene.
Og nu hvor Albert spilles af Luke Pasqualino, der tryllede som D’Artagnan i BBC America produktionen The Musketeers.
Kort tid efter han havde spillet William Adama Battlestar Galactica: Blood & Chrome, har du gættet det.
De har besluttet sig for at basere Snatch på en række spillere der rent faktisk både kan spille unge engelske gangstere og som samtidig har så meget erfaring at de ikke virker “2 dimensionelle”, som mange unge spillere let kan gøre.
Specielt hvis de “bare” er med, fordi de ser rigtige ud til rollen.
Bevares, de ligner gangstere de 2-4 ledende roller, og generationen før dem, har alle spillet gangstere de sidste 20-30 år, så hvis de unge ikke virker, kan vi ikke tage fejl, med “de gamle”.
Når vi forventer at serien – i en ikke så fjern fremtid – kommer videre ud i verden, er det fordi det såmænd er Sony Pictures Entertainment der ejer Crackle.
Og selv om at vi måske ikke kender netværket, kender vi et utal af de film og serier der havde premiere der, før vi – for eksempel – kunne opleve dem her i landet.
Som eksempel kommer “Damages”, “Rescue Me” og “The Shield” alle – direkte eller via omveje – fra Crackle “samarbejder”, da både Columbia Pictures, TriStar Pictures, Screen Gems, og Sony Pictures Classics er inde over størrelsen.
I hvert fald med indhold.
Indtil videre er der sendt de første 10 episoder, som man kunne håbe bliver fulgt op engang næste år med sæson 2.
Det er dog lidt tidligt at vurdere, da – kunne man gætte – det blandt andet står og falder med det globale videresalg.
Her lige et par promoer, inklusiv den for den originale film, der var en gennembrudsfilm for pænt mange, der endte med at komme videre.
Tjek dem ud, så du kan beslutte dig for at se med eller ej, når den engang kommer på vores breddegrader.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.