Skøre Peggy Carter

Bunken af Marvel tegneserier der bliver til TV serier, er vokset med endnu en af slagsen, “Agent Carter“.
Serien følger Peggy Carter, der i 1946 er sekratær hos the Strategic Scientific Reserve, SSR, der ser ud til at ligne en slags tidlig FBI, hvor agenter stadig drikker og ryger på jobbet samtidig med at de behandler kvinder nedladende.
Ikke ligefrem noget Peggy Carter bryder sig om.
Men nu hvor det altså er i 1946 og dermed kan undskyldes med at vi mænd ikke længere opfører os sådan, starter serien, mere eller mindre der hvor Captain America er væk.
Som du har bemærket er serien dermed en slags sammenblanding af en række Marvel spillefilm, endnu flere tegneserier og sikkert lidt til.
agentcarter2Serien der nu har været igang i et par uger, ser det til trods ud til at fungere langt bedre “Marvel Agent of S.H.I.E.L.D”, der omvendt også har det svært på alt fra historien til troværdigheden.
Noget Agent Carter også har lidt problemer med.
Men nu hvor det hele forgår i en netop så fjern fortid at der ikke eksisterer “fingeraftryks” kartoteker, der altså ikke kan sammenlignes med de fingeraftryk der er fundet på en cigaret, for en times tid siden,eller andre hjælpemidler kendt fra nutiden, der gør det noget lettere “lige at rode igennem et enormt arkiv”, men som de stadig lige får sig rodet igennem på et par minutter, er der vel ikke meget andet at gøre end bare at ignorere at fiktionen – ind imellem – er ligt tyk i “Agent Carter”.
Bunken af “nosejobs”, styrketrænede mænd og usædvanligt veludrustede kvinder, skal nok også ignoreres, hvis du skal se med.
Når du først har lært at overse sådanne banale detaljer, virker det til at netop “Agent Carter” fungerer bedre end “Marvel Agent of S.H.I.E.L.D”.
Måske fordi historien er “mere simpel”.
Måske fordi at det er ligemeget hvad der er sandsynligt eller ikke er det.
Selve handlingen, handler om at Howard Stark, der jo er far til vores allesammens Iron Man, bliver beskyldt for noget der ligner landsforræderi, og derfor flygter.
Samtidig med at en masse usædvanlige opfindelser, der er pænt langt fremme i skoene på det teknologiske plan, bliver væk.
Heldigvis bliver Howard Starks butler afsat til at hjælpe netop Peggy Carter, der bestemt ikke bliver udfordret særligt meget henne på SSR, men som til gengæld får så både hat og forparti passer.
Heldigvis kan hun slå fra sig, med hvad der ligner 6-7 forskellige former for kampsport, der alle først bliver opfundet senere.
Som pointeret er det ikke så vigtigt om det er sandt.
Bare det er cool.
Og det er Peggy Carter og butleren, Edwin Jarvis.
Serien har ydermere en række spillere med der tidligere har gjort det ret heldigt i serier som “Nikita”, “Dollhouse”, “Southland” og “Boardwalk Empire”.
Her lige et par promoer.

Skriv et svar