Hvad sker der egenligt med Apple serierne

En del tyder på at Apple for alvor er på vej ind på serie markedet.
Deres nyeste Apple TV, der – indtil videre – “kun” kan Netflix og HBO Nordic her i landet, skulle efter sigende snart også sig hej til Amazons Prime tjeneste, der netop er rykket ind på XboX One platformen i 4K.
Potentielt blandt årsagerne til at den ikke er landet hos Apple endnu, da de fortsat har det lidt svært med de der 4K, som alle ellers taler om.
Apple har dog ingen problemer med – derhjemme – at tilbyde plads til netop så mange tjenester at man kan blive helt rundtosset.
Stort set alle kabel TV udbydere er således repræenteret på Apples TV platform, ganske som vi allerede nu kan se at det samme er ved at ske i Norge.
Der har mindst en kabel TV udbyder kastet sig ind på denne platform, med – omkring 70 – kanaler, der inkluderer danske PBS kanaler, men som dog ikke kan købes her i landet.
Vi gætter på at et norsk VPN kunne gøre en forskel i denne sammenhæng, men gætter på at det viille være pænt besværligt på netop denne platform.
Tilbage til Apple, har de stadig lovet at de vil investere noget der minder om 6-7 milliarder kroner i TV serier i 2018, der – derfor – må formodes at få premiere samme år.
Der er i den forbindelse begyndt at dukke historier op om hvilke serier der kommer.
Og en del tyder på at Apple blander æbler og pærer (?) en del, da deres musiktjeneste jo allerede er en pæn succes.
Således kunne vi idag læse at Drake, der er en amerikansk/Canadisk popstjerne netop ahr fået “grønt lys” til at gøre lige hvad pokker han vil.
Bare han gør det i form af en eller flere TV serier, på Apple TV platformen.
Han er allerede igang med at genopfriske “Top Boy”, der var en Channel 4 serie tilbage i 2011 til 2013, der grundliggende handlede om narko og gangstere.
Den serie skulle være på vej mod Netflix.
Nu viser det sig så at Apple er mere end varme på Drake, hvorfor det kan være at de tager serien, hvis Netflix ikke vil have den alligevel.
Drake skulle ydermere være frisk på at få filmatiseret Margaret Atwoods MaddAddam trilogi, der er beskrevet som en serie om en “dystopisk” fremtid (?), som forfatteren selv kalder for “speculativ fiction” og en “”adventure romance” bog ( serie ), “i stedet” for at kalde denne bogserie for “science fiction”.
Uanset dette skulle HBO have sagt nej tak.
Enten til serien, eller til den version der blev præsenteret for dem.
“Top Boy” skulle uanset være pænt tæt på at blive til en realitet hos Netflix, og kunne lande på skærmen engang i 2019.
Drake er slutteligt på vej med “The Carter Effect”, der skulle blive til en dokumentar “the Toronto Raptors” og “basketball stjernen Vince Carter”.
Denne er måske også til Netflix, eller til Apple.
Indtil videre er det kun rygter.
Ganske interessant er Drake, der stadig mest er popstjerne, helt vild med Anonymous Content, der er det selskab der har skruet “Mr. Robot” og “True Detective” sammen.
Sammen med dem skulle han være på vej med en “untitled TV series”, der må formodes ikke at have fundet distribution.
Slutteligt er han sammen med et andet produktionsselskab A24, på vej med en eller flere andre film eller TV serier.
A24 står blandt andet bag “Moonlight”, “Ex Machina” og et kommende James Franco project “The Disaster Artist”, der skulle være et Apple projekt.
Det kan betyde at Anonymous Content produktionerne også er Apple centriske.
Apple skulle selv proaktivt have kontaktet Drake og – mere eller mindre – sagt at ligemeget hvad han finder på, har de pengene til at realisere hans ideer.
Dette blandt andet understreget af at Apple allerede arbejder sammen med Drake om alt fra merchendise til hardware og music.
Der i alle tilfælde sælger som bare pokker.
Apple har i den forbindelse sagt det samme til Steven Spielberg, der er på vej med en “10-part miniseries” betalt af NBCUniversal, der måske/enten/eller ender på NBC i USA og hos Apple i resten af verden
Denne serie hedder “Amazing Stories” og er ligeså ukendt som alt andet Apple er på vej med.
Tilbage i USA melder endnu en platform sig ind under Apple platformen.
Denne gang er det Vudu, der er Walmarts streamtjeneste.
Denne app skulle have været ude den 22. august, på generation 4 Apple TVerne, men kommer altså først nu.
Til gengæld fungerer nu på både gen4 og gen5.
Indholdet er fortsat de film og serier som Walmart har købt retten til i USA, hvilket konkret er 100.000 titler, der kan lejes eller købes.
Før Walmart endte på Apple platformen, var den til at finde 179 andre steder.
Det er så nu 180 steder.
Walmarts entre på Apple TV platformen, kunne være medvirkende årsag til at Amazon Prime Video ikke er kommet endnu, da begge jo har samme produkter og samme målgruppe.
Igen.
Sådanne størrelser cementerer Apple TV i markedet og vil – på sigt – være med til at underminere andre giganter som Roku, Google Chromecast og Amazon Fire TV.
Sidste nyhed fra Apple er at de har købt Jennifer Aniston og Reese Witherspoon til at være show Runners, EPer og til at etablere et selskab, der – foreløbigt – har fået som job at producere 20 timers TV/episoder, af serien “Top of the Morning”, der er en bog om de mange mennesker der sørger for at andre kan se “morgenTV”, der er anderledes udviklet i USA.
Der er det en hel industri.
Indhold og koncept er – indtil videre – ukendt.
Sikkert er det dog at Apple har købt konceptet foran alle andre, for flere penge end de andre var parate til at betale.
Det er årsagen til at Jennifer Aniston og Reese Witherspoon bliver stjerner, EPer og “co-owners” af denne show, sammen med Michael Ellenbergs Media Res, der producerer for Apple.
Som vi tidligere har været inde på, er de to chefer som Apple har hyret til at formøble de der 6-7 milliarder kroner, de to øverste chefer fra Sony, der blev headhuntet over til Apple.
Og hvis der er noget de kan, er det at finde og udvikle stensikre seersuccesser.
Hvilket åbenbart er hvad Apple har planer om at deres Apple TV bliver til, altså en seersucces.

Skriv et svar