Selvfølgelig tryller BBC America

Hvis du stadig ikke har fået set promoen for “Killing Eve”, er der en god grund til det.
Serien, der – som vi forstår det – netop har haft premiere i USA, er nemlig mindst lige så heldig som man kunne forvente.

Baggrunden er en “ny og ukendt” snigmorder, som ingen kender, men som – assistenten Eve – ser ud til at have fået øjnene op for.

Desværre arbejder hun i MI5, hvor der sidder en flok pænt ærgelige mænd, og sørger for at absolut intet sker.
Værst af alt, ser det ud til at Eve har fat i et eller andet, der modsiger, det volapyk, “en af cheferne har fundet på”, så han slipper for at skulle gøre andet, end lade en tilfældig sag flyve videre til en anden del af “British intelligence”.
Desværre har Eve væddet 20 pund med hendes direkte chef, der – sådan lidt tilfældigt – er klar over at Eve såmænd er hamrende dygtig.
I en verden, der stadig bruger kvinder til at hente te, klokken 3 o’clock.
EVE getting killed

Det har BBC America så ellers lavet noget der ligner en heftig opfølger på “Orphan Black” på, der – som vi antyder – er et hit i twist.

Eve oplever nemlig allerede i piloten flere ting, herunder at se hvem den “hemmelige” morder er.
Hun ved det bare ikke.

Og nu hvor BBC America har rullet sig ud, har de tværet rollelisten ind i hit-skuespillere, der såmænd inkluderer en enkelt stor dansker, du sidst (?) så i “Broen”.
Et gæt er at den her serie ikke er årsagen til at han ikke var med mere (?).
Pretty in Pink
Det er dog ikke kun Kim Bodnia, der er med i denne nye – potentielle – hit serie.
Sandra Oh, der har den ledende rollem, har – her på det sidste – har brugt 9 år på “Grey’s Anatomy”, hvor hun mildest talt har spildt hendes talent.
Ikke noget der sker her.

Lejemorden der spilles af Jodie Comer, der sidst har haft den ledende rolle i “Thirteen”, der handlede om en kvinde der havde været kidnappet i 13 år, er ikke rigtigt kendt, men har et af de der ansigter, men synes at man kender.
The assassin
Vi gætter på at Eve snart kommer under vingerne hos Fiona Shaw, som du helt sikkert husker som magikeren/heksen/nekromanseren fra “True Blood”, der endte med at være den eneste vampyrerne var rigtigt bange for.
The assassin again
Et bud er derfor at den ukendte lejemorder også bør være bange for Fiona Shaw, der spiller en MI6 agent.
Altså en agent fra en endnu finere afdeling end MI5, hvor Eve starter som assistent i piloten.

Nu hvor Kim Bodnia er med, og fordi HBO Nordic er vilde med BBC America serier, er det – muligt – at den ender der. ( vi har lige tjekket, og der er premiere i morgen, hvilket de på ingen måde har markedsført.. )

Her hvad vi har kunne finde at promoer.
For en god ordens skyld, er der omtalt en sæson 2 på IMDB, så vi tillader os at gætte på at serien allerede er forlænget, hvilket – plejer – at betyde at der er en stærk international distribution, der har investeret.
Vi gætter på at HBO, så piloten og blot bestilte en sæson til.
Det ser serien ud til at være værd.

Skriv et svar