Riverdale er den unge Twin Peaks

OK, så de drikker ikke så meget kaffe i spritnye “Riverdale”.
Men det er nærmest også det eneste der ikke minder om hengangne “Twin Peaks”, der – omvendt – er tilbage senere i år.
“Riverdale” er omvendt langt mere elegant end hsitorien fra bjergene nåede at blive, dog med det forbeholdt alt er netp lige “speget” som det var i “Twin Peaks”.
Hvad er “Riverdale”. så for en størrelse, vil dem der ikke fangede premieren på globale Netflix sikkert tænke.
Jo på overfladen er det en “College” serie, hvor typerne er skåret i så tyk granit, at de ved første kig ligner totale klicheer.
Næste gang du kigger på den ene, uanset om hun er “ond”, “smart”, homo, hot eller “the girl netxt door”, så er der oceaner af historier bag facaden.
Handlingen er – vist nok – at teenageren Archie, er den mest almindelige teenager du kan forestille sig.
Desværre har har han en historie med en konsekvent – ekstremt neddresset – person, spillet af Sarah Habel, som bestemt ikke vil tale med ham om deres hemmelighed.
Desværre ( eller heldigvis ) er han kaptajn på skolens bedste hold, og kan derfor se frem til scholarship, på en af de fine skoler.
Hvis han ikke lige hellere ville lave musik.
Musik som han har vist frem, til skolens/serien “sorte pigegruppe der vil lave RnB”, nsæten.
De ville nemlig ikke høre på ham, da han jo kommer fra en helt forkert klike.
Hans bedste veninde er – naturligvis – forelsket i ham, hvilket han – måske ( ingen spoilers ) – ikke er i hende.
Han er i stedet.. ( spoiler )..
En anden introduktion i piloten, er Cheryl Blossom, der er mindst lige så rødhåret ( der er altså et eller andet med det der røde hår ?).
Hun er serien bitch, der – måske – ikke er helt så ond alligevel.
Eller også er det meget værre. Det plejer ddet jo at være.
I bedste stil starter serien med med et dødsfald, der – måske – sparker den handling igang, der på ingen måde er en del af piloten.
“Riverdale” er nemlig så rasende godt skrevet, at handling grundligger er underordnet.
De unge mennesker og deres “grupper” er alle så præcise at deres “sammenstød” og andet, er mere end nok.
På den front er serien – der bliver er tænkt som serien der afløser TVD – meget indentisk med netop “The Vampire Diaries”, der jo officielt er døde om 40 dage.
Tilbage i “Riverdale” står klicheerne stadig i kø, mens bunken af hemmeligheder ( og det der røde hår ), vokser til en ordentlig omgang rod.
På den fede måde.
Vi har fundet et par promoer, der er lidt tættere på at vise hvad der sker i serien, end de tidlige, der – ganske som de fleste der ser piloten – nøjes med at konstatere at der sker meget i “Riverdale”.
Det er dog ikke nok til at holde moderne seerkiggeres interesse.
Hvorfor de har valgt at putte lidt handling ind i serien.
Ellers er alle scener – vitterligt alle scener – også en kliche.
Alle pigerne har stramt tøj på deres heldige kroppe, mens de unge mænd tilsvarende er inddelt i grupper af “fodbold drenge”, bøssen, der i sig selv er en kliche”, den nye pige, hvis mor – naturligvis kender Archies far, meget intimt – suppleret af ingen af dem stadig har den mindste smule rødt hår.
Man kunne faktisk fristes til at tro at det omtalte hår er – ganske som resten af serien – blot et “tag”, der er tænkt så vi har lyst til at se mere, og finde ud af om håret betyder den mindste smule.
Igen.
Her på redaktionen var vi totalt underholdte, og har afsat alverdens aftener til at se hvad der ellers sker i “Riverdale”.
Serien, der bliver sendt i USA, og sendt forskudt i resten af verden, og her i landet, er derfor af den type, hvor fu må vende tilbage en gagn om ugen.
Et bud herfra er at hvert sekunder kiggeriet værd.
Fik vi fortalt at det da – vist nok – er Mädchen Amick, der er.. hmm..
Det gør hun ret godt.
Ganske som hun – må formodes – at gøre det i den kommende omgang “Twin Peaks”, hvor hun spiller Shelly Johnson, ganske som hun gjorde i den originale.
Her et par promoer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.