Rasende heldig House Music ting

FX ser ud til – denne sommer – at gå “the extra mile” med “Pose”, der er noget så spændende/sepcielt som en 80er serie, der – ikke – handler om “sommerferier” ude i “camp land”, ikke handler om “mainstream noget som helst”.
Derimod kigger denne – dokumentariske – men totalt scriptede serie om det åh så ofte omtalte LGBTQ miljø, der reelt dækker over “alle der ikke passer ind i mainstream” tilbage i 80erne, hvor der var et par ting der var – forskellige – fra idag.

Formodentligt en del af den centrale historie i”Pose”, der på overfladen kunne mistænkes for at handle om det her LGBTQ miljø, men som – formodentligt – langt mere kommer til at handle om New York i 80erne.

Igen.
Ikke på Chelsey hotel, hvor de kedelige folk fra “Vinyl” holdt til.
Men nede i den tunge undergrund.
Der hvor House blev til, og der hvor en masse mennesker døde af “the skinny disease”.
Serien, der allerede nu sælger sig selv på at være den serie med flest LGBTQ skuespillere nogensinde, ligner det til trods en rigtig FX serie, der – ærligt talt – viser hvor tilbagestående lokale serier mås siges at være.
Bag det hele finder du Ryan Murphy, der – mere eller mindre – har fået frie hænder til at gøre lige hvad pokker han vil.
Så det gør han.
Der er premiere i USA den 3. juni, og – skulle serien komme vores vej – er det nok mere en HBO ting end det er Amazon serie.
Igen.
Amazon overrasker.
Det er dog sjældent at de tager chancer.
Og det her, er så langt ud over kanten, som det kan være, gætter vi på.

Detaljen er nemlig at der ikke rigtigt er nogen der ved hvad serien kommer til at handle om.
Jo dansere, house musik, LBGTQ.
Men ikke meget mere.

Blandt de navne vi ved der er med er Evan Peters, Kate Mara og James Van Der Beek. og MJ Rodriguez, Indya Moore, Dominique Jackson, Hailie Sahar og Angelica Ross, der alle er transgender, og som spiller transgender karakterer i en verden og i en tid, der på ingen måde var/er klar til den udvikling.

Ryan Murphy har selv sagt:
-The show is about the search for being authentic, about creating opportunities, startede han tidligere idag og fortsatte.
-We’re past an era of straight men playing these roles. It’s time to think differently and offer more opportunities to people who want to work. Many of this cast have never been in front of the camera before.

Folkene der er med bag kameraet er blandt andet Brad Falchuk der er showrunner/creator/writer på “Glee” og “American Horror Story” og Steven Canals.

Murphy selv har skrevet “American Crime Story”, og har derfra medbragt Nina Jacobson og Brad Simpson, der også har været forbi “The People v. O.J. Simpson” og “The Assassination of Gianni Versace”.

Ellers er Alexis Martin Woodall, der har skrevet “The Normal Heart”, “Feud”, “American Horror Story” og Sherry Marsh, der bestemmer ret meget på “Vikings” ( er EP der, og bliver EP på “Pose”.

Her en promo.( som du er nødt til at klikke på og gøre til fuld skærm for at kunne se ordentligt ) ( noget med rettigheder etc.. )

Skriv et svar