Patriot overrasker

Amazon ser ud til igen at være på den absolutte forkant hvad angår historier.
Deres nyeste “Original”, der ikke er nået hertil endnu, hedder således “Patriot”, og handler konkret netop om en sådan.
Desværre er virkeligheden altid langt mere kompleks end “spionfilm og serier”, hvorfor denne Patriot, arbejder som NOC, eller “Non-Official Cover”, der kort og godt betyder at han spionerer mod virksomheder, for staten, uden at de ved det.
Og at den enkelte Patriot ikke har “den sædvanlige” beslkyttelse af det “agency”, andre agenter arbejder under.
En NOC kan med andre ord sagtens være en CIA eller FBI ansat, eller “freelancer”, dog med det lille forbehold at han ikke kan fortælle nogen at han er fra denne – eller disse – organisationer.
Med udgangspunkt i den virkelighed, har Michael Dorman, der spiller John Tavner så ellers problemer så det fløjter.
Han er nemlig en vaskeægte patriot, der – lidt for ofte – er offer for et eller flere af de samme agenturer, der – nærmest permanent, fucker up, og – som sidste gang – var ved at få ham sat i fængsel i et ikke nærmere defineret land, hvor John Tavner altså nåede at slå en masse mennesker ihjel, med alt fra pistol til hvad der nu lige var ved hånden.
Nu er vi så nået frem til historien i “Patriot”.
Et eller andet tyder nemlig på at John Tavner og hans far begge er spioner på et meget højt niveau.
Og mens faderen taler med – hvad der ligner – CIA chefernes chefer, er John Tavner manden der klarer absolut umulige situationer, som den der skal ordnes i serien her.
USA har fundet ud at at Iran eller Iraq er på ej til at råde over interbalistiske misiler og atomvåben, næsten.
Der er dog en fraktion i landet, der vil og en anden der ikke vil sørge for at de der atombomber og de der misiler kan flyve både til de nærliggende lande, og så langt væk som til USA, hvorfor John Tavners far beslutter sig for at sende hans søn ind med 10 millioner Euro i kontanter, så den fredlige part kan blive lidt mere overbevist.
Desværre er John Tavner fortsat NOC, hvorfor han går under cover som – det er ligemeget – or at kunne komme med tikl Luxembourg, hvor pengene skal ovedrages til venner af den fredlige side.
Du har naturligvis gættet at diverse agencies igen fucker op, hvorfor pengene bliver væk, ganske som at da de bliver fundet igen, bliver de væk igen.
Der er simpelthen nogle der har taget røven på CIA, ser det ud til.
Handlingen, der er en cirka opsummering af piloten, der er så gammel som tilbage fra november 2015, bliver nu suppleret af de resterende episoder, hvorfor vi gætter på at serien også snart vil være til at få fat i ude i resten af verden, og dermed også her i landet, i en nær fremtid.
Vi har været på Amazons blog om deres streamtjeneste.
Der ser det dog ikke ud til at de ved noget.
De har i hvert fald ikke behov for at fortælle os andre om det.
Skulle du kunne finde piloten, på en af Amazons sider må du endelig dele, da den ellers kun er til at se i bidder på YouTube.
Eller når den kommer her til landet.
Skulle du være i tvivl, er historien hylende morsom, og selv om at vores “helt” på ingen måde fremstår som en helt, er der et par ting der er helt sikre.
Han har på ingen måde problemer med at slå andre mennesker ihjel.
Og han er 120 procent kold overfor både dem og konsekvenserne.
Man kunne forestille sig at det snart bliver en problem for hans søde kone hjemme i USA, spillet af Kathleen Munroe der har været med i alt fra heldige “Haven” til “Alphas”  og “Nikita”.
Jep du har gættet det.
Alle serier optaget i Canada, ganske som denne, der måske ligefrem “kun” sendes på Canadisk Amazon, før den – senere – ryger på Amazon USA og endnu senere ud til resten af verden.
Her lige et par promoer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.