Patriot kommer til november

Er du en af dem der er ved at falde ned af stolen i forhold til efterårets mange premierer er her en godt gemt nyhed.

45 minutter og 33 sekunder inde i et interview med Kurtwood Smith, som du kan se nederst, kan du høre at produktionen af sæson 2 for længst er færdig, men at Amazon holder den tilbage, fordi de har planer om at starte op på en masse andet før.
Hvad, ved en af de ledende roller i netop Patriot – naturligvis – ikke.
Men det er vel ikke så svært at gætte.
Flere – heldige – Amazon Prime shows, orignale såvel som indkøbte.

Ret heldigt, nu hvor en række streamere – endnu engang – har bevist at de ærligt talt ikke har meget nyt.
Altså nyt der er relevant.
HBO har nu gang i så mange “kvinde serier”, at det er svært at se med uden at være kvinde ( undtagelsen er naturligvis Mayans MC ).
Netflix er så brede i deres sats, at deres serier nu fungerer i Jakarta i Houston og i Darwin, uden at genere nogen.
Igen, der er undtagelser. Ozark s2 er jo lige sluppet.
Men heller ikke mere.
Efteråret er på vej - vi mangler lidt på den kreative front -det ser ud til at komme nu

Eneste potentielt spændende fra Netflix er dermed ved at være deres “regionale” serier, som spanske “La casa de papel” ( produceres fortsat af Antena 3.es), der netop er gået ind i sæson 2.

Henne på Amazon, er vi – omvendt – flere der nåede at tænke.
Ja ja, “Jack Ryan”, går da fint.
Det er bare “for heldigt” at den onde muslim er så superklog med redundante og uendelige smarte back up planer, hele tiden bliver overhalet af netop Jack Ryan, der som regel tænker mest på den nye kæreste, eller som lige kan formlen og vægtfylden på radioaktivt Cæsium, altså når han ikke lige er ærgelig over den nye kæreste, der – tilfældigvis – har 7 PHDer i det som serien ender med at handle om.
Bevares.
Det går fint for det meste.
Men det er pænt forudsigeligt.
v
Heldigvis er efteråret snart over os, hvilket betyder at de store broadcastere i USA har planer om at få sendt en del af de serier, de ved seerne gerne vil have.
Som altid betyder det et utal af tegneserie helte serier, baseret på fantasifulde, men ellers pænt stupide tegneserier.
Er du til sådanne, er der – vel sagtens – 200 af slagsen på Netflix i disse dage.

Hvad ingen af dem har brugt tid på, ser ud til at være en handling suppleret med et par spillere, der rent faktisk tænker på andet end det nærmeste spejl.
Heldigvis findes der enkelte serier, der – mere eller mindre – baserer sig på tegneserier, men som netop har hyret et par spillere, som Stephen Moyer og Amy Acker der kan “noget”.
Som eksempel “The Gifted”, der når til sæson 2 sidst i september.
Igen.
Der er pænt mange pænt fotogene M og K’ere med i den serie.
Til gengæld ser det ud til at der også er et par manuskript forfattere.
Se promoerne for s2 nederst.

I den forbindelse behøves du ikke tage vores ord for at Netflix er ved at “tabe” kampen om seerne.
De har for længst tabt den kreative kamp.
En ny analyse som Hulu, Metacritic og Rotten Tomatos står bag, ser ud til at vise at de 13 milliarder dollars som Netflix forventes at bruge på indhold i 2018 – kvalitativt – ikke har den samme “kvalitet” som de – bare 2,5 milliarder dollars Hulu bruger på indhold igen her i 2018. ( tjek lige deres “First” trailer nederst der har premiere på Hulu den 14. september )
Efteråret er på vej - vi mangler lidt på den kreative front -det ser ud til at komme nu
Årsagen er blandt andet fordi Netflix for deres beløb har planer om at producere eller købe 700 TV serier, mens Hulu bruger deres penge på bare 25 shows.
Et forhold der også gør sig gældende for både HBO ( der dog sparer lidt for tiden, ved at sende “kvinde serier”, der giver flere seere for færre penge, da der er flere kvinder ser TV end mænd ) og endeligt Amazon, der skruer op for ambitionerne på de enkelte serier.

I den forbindelse er det på sin plads at pointere at lokale størrelser som Cmore ( netop købt at Telia ) Viaplay (+50 originaler på vej ) og HBO Nordic sender en lang række egne serier, og serier som de køber af – for eksempel – Hulu, AMC, FX og andre TV stationer.

Hulu, Metacritic og Rotten Tomatos Rotten Tomatos har i den forbindelse lavet en liste der – mere eller mindre – viser hvor mange originale shows den enkelte broadcaster/streamer rent faktisk sender ud på markedet i 2018. ( som de så giver karrakterer og derfor kan “kvalitets vurdere”
Her listen, der – morsomt nok – passer ret godt med de sædvanlige fordelinger af Emmyer, som du – forresten – kan se på HBO Nordic på mandag.
Efteråret er på vej - vi mangler lidt på den kreative front -det ser ud til at komme nu
Rankings (en ikke helt præcis definition på hvor gode de enkelte serier er hos den enkelte. Bemærk hvor langt nede Netflix befinder sig):
HBO: 75
Hulu: 74
AMC: 74
Amazon: 72
Starz: 72
FX: 72
Netflix: 70
Showtime: 68
USA: 66

Som pointeret skruer HBO lidt ned for ambitionerne i år ( og laver flere serier til kvindelige seere, som der er flest af ) ( herunder listen fra året før )
HBO: 82
Showtime: 75
FX: 74
Netflix: 74 (73.6) ( på trods af et enormt budget er placeringen gået den forkerte vej )
AMC: 74
Amazon: 72
Starz: 72 (71.6)
USA: 65

Næste år sker der ydermere det at Disney ( formodentligt ) trækker det meste af deres indhold ud af Netflix ( alt Disney + det meste Fox ) og så kommer Apple.
fcasa

Skriv et svar