Ny sæson af Orphan Black

Opdateret
Amazon Prime har lige købt 1. og 2. ( og eventuelt fremtidige ) sæsoner.
Selv om at der stadig ikke findes nogen der forstår hvad “Orphan Black” rent faktisk handler om, var der en masse der fandt den første sæson særdeles interessant.
Serien, viste nemlig at der er en del versioner af Tatiana Maslany med i serien, og at det let kunne se ud til at hun – altså den altdominerende spiller – er blevet klonet.
Og det fik mange til at se med.
Serien der blev sendt af BBC America, er siden nået til BBC, i UK, og er såmænd også blevet sendt på DR3.
orphan2Som altid med DRs kanaler, er der ingen der ved hvornår, og derfor heller ingen der kiggede med tilbage i november sidste år, hvor serien end ikke kom på top ti over de mest sete programmer i de uger den blev sendt.
Her i 2014 er det det til trods blevet tid til sæson 2, hvor Sarah Manning, nu igen skal igennem en hulens masse før hun – måske – endnu engang heller ikke finder ud af hvad hun er.
Altså om hun er en klon, om de andre er det og/eller om det hele bare er et forvirret manuskript, der får en masse folk – bare ikke her i landet – til at kigge med.
Som tidligere ser det ud på de par promoer vi har fundet, at de onde fortsat er vildt onde, klart har noget at skjule og i den grad er parate til at slå kloner ihjel for at beholde deres hemmeligheder.
“Orphan Black” endte som en af de højest vurderede serier sidste år, men en heftig +8,1 vurdering på IMDB og et efterfølgende salg til utroligt mange markeder, herunder altså også vores lille hjemmemarked, der dog ikke lige bemærkede at serien blev sendt.
Rent teknisk er der sikkert flere der tænker på hvordan filmfolket optager den samme spiller flere gange i samme billede.
Det er ret simpelt.
Det tager lang tid, og den længste enkeltscene de har optaget skulle have taget 17 timer at få på plads.
Det fremgår ikke hvor lang scenen er, men 30 sekunder er sikkert i omegnen af slutresultatet.
For den teknisk interesserede er det måske på sin plads at vide at det muligt at optage flere “billeder” og ligge dem oven i hinanden, forudsat kameraet står stille. ( for eksempel den samme spiller flere gange, red. )
Skal kameraet bevæge sig, er det nødvendigt at bruge motion capture systemer, som det vores lokale moCap.dk tilbyder.( tilbød. De har vist ikke længere en kamerakran der kan programmeres til at bevæge sig i alle retninger, red.
Her et par promoer.4 thoughts on “Ny sæson af Orphan Black

  1. Uden at vide det, hittede serien ikke på DR3 ( den var ikke på top ti over de mest sete DR3 programmer i den periode den blev sendt, og DR3 får en masse ballade for at sende “for meget” udenlandsk TV, så måske den slet ikke kommer igen.
    Gør den ikke det, bliver du nødt til at se den på Amazon.com/Prime..
    Måske det er en god lejlighed til at komme igang med at streame fra computer til TV..

Skriv et svar