Netflix giver Ozark en sæson til

Sære men egentlligt ganske underfundige “Ozark”, der – nærmest – er Jason Batemans rolle fra “Hancock” nu som serie, rystet lidt, ser ud til at have hittet så megt at han og Laura Linney, får en sæson til.
Som altid med Netflix serier, har vi ingen anelse om mange så med, eller om den bare er billig at producere, hvofor en sæson til er “billigere” end at lukke og slukke.
I erkendelse af at Ozarks er sendt til at binge, hvilket kan oversættes til at alle episoder er ude samme dag, vil der i den forbindelse være [spoilers] i denne tekst.
Så har du ikke set første sæson, skal du ikke læse med her.
Se den i stedet, og kom igen, der er nemlig tale om noget så sært som en “ikke vildt mainstream” serie, der endte på Netflix.
Serien, der mere smager af Hulu eller måske endda Amazon, endte det til trods til global distribution hos Netflix, og får nu en sæson til.
Kender du ikke historien, handler Ozark om et ægtepar, med to børn, der har lidt problemer.
Konen har været sin mand så utro at der florerer brutale videoer ude på internet af hvordan og hvor meget, suppleret op med at far ikke har været helt præcis i hans forklaringer på hvad han laver.
Og selv om at der er to teenagebørn, og det hele ligner et pænt almindeligt familieliv, er det altså slet ikke tilfældet.
Far vasker nemlig penge for et Mexikansk Cartel, der får vasket millioner af dollars, mod at Marty Byrde, får en hæderlig løn.
Problemet er bare at det omtalte Cartel, beslutter sig for at mene at der mangler lidt penge.
Og selv om at det ikke kan overraske, viser det sig at Marty Byrdes kollega og medejer har stukket noget der ligner 8 millioner dollars i lommen.
Ikke noget der falder i god jord hos Cartellet, der gør kort proces, for derefter at insistere på at det hele er Marty Byrdes problem.
Så meget at han starter med at stikke af, for at blive fundet kort derefter, alt imens seerne skal igennem de klassiske voldsscener, hvor folk får flået negle af, og alt det andet.
Heldigvis er Marty Byrde en klog herre, hvorfor han lover at skaffe pengene igen, hvorefter han hæver hans egen opsparring.
Blot for at få at vide at dem vil Cartellet også have vasket, selv om at de kommer direkte fra banken.
Dermed får Marty Byrdes endnu en chance, da han jo netop tjener gode penge på at vaske penge for det omtalte Cartel.
At han så beslutter sig for at gøre det rigtigt langt ude på landet i USA, og på måder dem der ikke har set alle episoder skal have til gode, siger sig selv.
Og nu hvor vi ikke ved hvor mange der har kigget med, kan vi kun gætte på at Media Rights Capital, der står bag produktionen har ramt rigtigt med den hyggelige humor, og de alvorlige emner blandet sammen omkring Bateman og hans kone Wendy.
Alene flugten fra forstæderne i Chicago, til “langrt ude på landet” er en oplevelse værd, ganske som de to voksnes svære problemer med at forklare sig selv og hinanden, giver serien netop den dynamik seerne må have efterspurgt.
Seriens første sæson, der blev sluppet den 21. juli, fik ellers en blandet modtagelse.
Den blev både udråbt til “ikke særlig kedelig”, men “meget selv-seriøs”, til “fire fem serier i en, er bedre end ingen, selv om at de alle er i krig om handlingen”.
Ganske morsomt var seerne ikke helt enige, hvilket gav serien en pæn score på Rotten Tomatoes, hvor den fik 93 procent like, mens Metacritic gav den 67 procent like.
Det er uklart hvornår den næste sæson kommer.
Et gæt kunne være på samme tidspunkt næste år, hvilket plejer at være Netflix MO.
Udvikler af serien er MRC, der tidligere har haft held med serier som “House of Cards” ligeledes hos Netflix.
Ozark blev fornyet sammen med “House of Cards”, (der rent faktisk ikke er bekræftet til fornyelse, “Stranger Things”, “The Crown””Black Mirror”, “13 Reasons Why” og endelig “the Marvel suite of superheroes”, som vi mener er flere Marvel serier.
Det er bare ikke officielt hvilke der bliver forlænget og hvilke der ikke bliver det.

Skriv et svar