Militærserierne kommer

Det amerikanske efterår blev spået at blive et “army” efterår.
Og ganske rigtigt ser det da også ud til at at efteråret byder på en bunke serier om de stolte og – meget patriotiske – og – meget loyale – og – meget nationalistiske karakterer – der er på vej ind på alverdens TV skærme i USA.
Indtil videre er det mest stadig ukendt, da serierne såmænd ikke har fået premiere endnu.
Helt sikkert er det dog at planen med de mange serier, er at gøre landets præsident “lidt gladere”, så han ikke – for eksempel – skælder Hollywood ud for at være “landsforrædere”, der kun skaber “venstre orienteret” kunst/TV serier.
Og hvad er lettere end at kaste en masse militær historier afsted, hvor både befolkning og præsidenten kan “holde med heltene”, der – som du har gættet – er amerikanske soldater, uanset om de er fra hæren, marinen eller flyver helikopter med make up, der ser ud til at kunne klare alle krige.
Den første serie, seerne – og snart resten af verden – kan se frem til, er således “The Brave”, der er et højtempo kig ind i den dynamiske – men meget komplekse – verden, der i serien er kendt som “a world of the country’s bravest military heroes, who make personal sacrifices while executing the most challenging and dangerous missions behind enemy lines”.
Det er altså heltene denne serie kigger på.
Desværre er det ikke alle der mener at serierne er lige heldige, selv om at præsidenten nu nok ender med at gøre det.
Et par anmeldere – der tilfældigvis også er krigsveteraner i USAs hær, har som eksempel fået lov til at kigge på “The Brave”.
Og de er nået frem til at det som serien har “forstået” er at “Al Baghdadi” er “the leader of ISIS”.
Resten er.. nå ja.. “the soundtrack was pretty good”.
Desværre betyder det at serien begik et par “fejl” i deres historie.
Altså den historie end ikke USA har set endnu.
Der er en masse logistiske fejl i seriens pilot.
Militæret ( heltene ) følger på et tidspunkt de onde, der er ved at flytte et gidsel fra en ukendt position til en “kendt position”.
Et presserende spørgsmål i den forbindelse, er hvorfor militæret ( heltene ) ikke startede med at kigge der.
Ledende rolle spilles i den forbindelse af ellers heldige Anne Heche, der altså bliver brugt til at få solgt serier, der ingen chancer har.
Dermed kunne denne serie faktisk godt vise sig at være spændende, men dødsfødt.
Som eksempel er hun chef for “one of the largest intelligence agencies in the United States”, der ikke er CIA.
Og hun har alligevel tid til at kigge forbi en ellers ligegyldig gidsel tagning, der så udvikler sig som den gør i piloten som vi har fundet en promo for.
Slutteligt er “teamet” ( læs heltene ) sådan lidt ( for meget ) inspireret af et utal af biograffilm, hvor der altid er noget “af det hele”, for ikke at genere nogle etninske grupper.
Som eksempel er det en kvinde der “plejer” at være et par kilometer inde i “fjendeland” med hendes 10-20 kilo tunge riffel og de der 50 kilo patroner, de fleste snipers løber rundt med.
Igen, som anmelderen – der har en masse krigserfaring – men ingen som anmelder, skriver, så ser hun vildt godt nu når hun ligger der og sigter.
Det kunne være derfor hun fik jobbet.
Den næste army serie, der er på vej på TV, hedder “Seal Team”.
Her følger de måbende seere en flok “elite Navy Seals” mens de træner, kun afløst af livsfarlige opgaver, de farligste steder i hele verden.
Til forskel fra i “The Brave” påstår militærmanden i THR at denne serie er langt bedre til at skabe et nuanceret billede af “historien”.
“elite Navy Seals” er som regel “helt almindelige” mennesker, der – bare – lever af at være soldater, der udfører en række sygt farlige missioner.
Til forskel fra i film og andet, tager de dog ikke flere chancer end at de – som regel – planlægger ikke at dø denne gang, heller.
Ydermere er der en anden forskel i forhold til “The Brave”.
I “The Brave” er de onde alle dem der hedder Shawarma, eller deromkring.
De gode går i hvide skjorter, selv efter endog vilde skovbrande, og de vinder altid over de onde.
Sådan er det åbenbart ikke i “Seal Team”, der ikke må forveksles med den “Seal Team” ( 6) som History Channel sender i USA, som HBO Nordic har streamet her i landet.
Tilbage i “Seal Team” er det ikke altid at “de gode” vinder.
De “onde” er såmænd også ret smarte til at forberede sig og finder sig ikke i særligt meget.
Eneste anke THR anmelderen har, er at alle ser ud til at have en masse skæg, der jo ellers bliver vurderet som lidt hipster usmart.
Igen. De er lidt seje de der Seals, så det kunne være derfor.
Sidste serie, som Variety har kigget på er “Valor”, der bliver sendt på The CW.
Når vi nævner at serien bliver sendt der, er det fordi at denne kanal kun sender “meget unge” serier, hvor alle er lækre unge og formnodentigt har en global model karriere ved siden af skuespillerjobbet.
Sådan er det også i “Valor”.
Her spilles den ledende rolle af Christina Ochoa, der er top 2-5 over mest succesfulde kvindelige skuespillere i TV land for tiden.
Hun er med i “Animal Kingdom”, hvor hun muligvis netop har skrevet sig selv ud af serien, er med i “Blood Drive” og var ligeledes pænt bærende i “Matador”.
I alle tilfælde var hun “den hotte karakter”, der altid er med i TV serierne.
Selve handlingen i “Valor” er så ellers at hun og en kollega er en del af en “elite unit of helicopter pilots trained to perform clandestine international and domestic missions”, naturligvis for The US army, på missioner, der ofte er så hemmelige at vi andre ikke hører om dem.
På en af turene går et eller andet galt, for den kvindelige pilot, der er teamets eneste kvinde, der – ved en fejltagelse – afslører at der er en masse galt med alt fra militæret til regeringen.
Desværre inkluderer den/de fejl den kvindelige pilot begår at en – eller flere – soldater bliver “efterladt”, hvorfor – du har gættet det – den kvindelige pilot og den hotte – men meget patriotiske – kollega vil tilbage for at redde deres venner.
Som militærmanden skriver det, er der mange ting denne serie fik “rigtigt fat i”.
Deres tøj er korrekt, den måde de bærer det på, og selve “Army structure”, som vi seere måske er ligeglade med, er også korrekt.
Til gengæld er helten – der rent fakrtisk er ham den hotte fyr – selv om at kvinden også er hot, så ordentlig at det ikke er til at have med at gøre.
Uanset hvor meget ild hans helikopter flyver igennem, og uanset hvor meget beskidt flodvand, sidder håret ordentligt og skægget er trimmet.
Ganske som den kvindelige kollega kun kan blive “beskidt” på sådan en funky måde.
Se selv herunder, hvor vi har fundet tre promo videoer, der såmænd løfter sløret for at serierne ikke er helt dumme, hvis du er til army historier.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.