Klodens største visuelle talent

I sidste uge var det så endelig tid til premieren på en helt ny serie der – indtil videre – ikke er til at finde på vores breddegrader.
Serien, der hedder “Emerald City”, handler først og fremmest om en slags “Wizard of Oz” søgen, hvor den unge kvinde Dorothy Gale, spillet af Adria Arjona, der sidst spillede bukserne af alle i anden sæson af “True Detective”, men som altså nu har fået en ledende rolle.
Det er bare ikke hendes talent der “gør” “Emerald City”, det er derimod instruktøren.
En instruktør der slog igennem for noget der ligner 16 år siden med spillefilmen der endte med at understrege at selveste Jennifer Lopez har netop så meget talent at hun sidste år kunne sparke pænt meget popo i “Shades of Blue”, der er blevet forlænget.
Premieren er, hvis du har svært ved at vente den 5. marts, hvilket burde betyde at den nærmest synkront får premiere her i landet, da den hittede sidste gang ( sæson 1 blev sendt på TV3, red. )
Tilbage til instruktøren.
Han hedder Tarsem Singh, og er stort set ukendt uden for reklamefilms miljøet.
Her vurderes han tilgengædl som “GOD of Visual”, hvilket skal oversættes til at manden her ganske enkelt kan udtænke billeder, ingen har set tidligere.
Noget der allerede kan ses i promoen for “Emerald City”, og de andre klip der er sluppet.
Det er og bliver dog mest hans to første spillefilm den brede offentlighed kender, der endte med at blive hans “kalde kort”.
Reklamefilmene, der – stadig mest – skydes i Indien, suppleret af et par sjældne film for super dyre biler og andet, er det kun kendere der kender.
Hans to første spillefilm, “The Cell” og “The Fall”, der rent faktisk banede vejen til hans tredje og kommercielle gennembrud “Immortals”, viser blot hvad Tarsem Singh, der forøvrigt hedder Tarsem Singh Dhandwar, idag kan.
“Emerald City”, ser dog ud til at understrege at også TV serier har budget, nu, til at lade manden der virkeligt er en visuel ener trylle.
Promoerne understreger dog – indtil videre – at der ikke helt er de samme budgetter som på film, hvor han har filmet elefanter der svømmer i store swimmings pools nedefra suppleret af totalskud af hele byer, han lige fik malet først, for lige at understrege at virkeligheden altid er større end fantasien.
Altså hvis du lige ringer til Tarsem Singh først.
Her en promo for “Emerald City”, og klip fra de to spillefilm, der for alvor fik os her på redaktionen til at savle, første gang.
For en god ordens skyld havde JLo aldrig lavet så meget som et eneste klip, hvor hun spillede skuespil, før “The Cell”.
Det gik ret godt, og tjek evt hvad hun går og laver idag.
Skriv et svar