Kan serier være for kloge

Nu hvor mængden af – undskyld formuleringen – lavpandede serier, styrer serie-markedet, kan man indimellem spekulere over, om der findes serier der er for kloge.

Og uden at at fremhæve denne skribents baggrund med filmvidenskab, er vi her på redaktionen pænt overbevist om at der skam findes serier der er kloge.

Happy er tilbage - fuld af energi og gode ideer

Og nogle få, der er “for kloge”.

En af disse, er en vi har ventet på de sidste 12 måneder, minus 13 episoder, konkret, “Happy”, der netop er startet på sæson 2.

Serien, var sidste år, tæt på en lille revolution, da den – for første gang meget længe – excellerede i “gore”, blod kombineret med en – pænt begavet – men absolut umulig historie, blendet med hvad der må siges at være et par historie-spor og endnu flere skuespillere, der – kort fortalt – stikker af, fra det meste.

Nu er vi som pointeret nået til sæson 2, af “Happy”, der som vi husker det, ender hos en af vores lokale streamere, lige om snart.

Happy er tilbage - fuld af energi og gode ideer

Serien, her, har som – de fleste andre – kreativt heldige serier “der viste sig at fungere”, et (det ) problem de fleste begavede serier har.

Nemlig at dem der skriver dem – i princippet – “bare” har skrevet en god historie, der nu ( i sæson 2 ) skal være endnu bedre/det samme og lidt til.

Er det så hvad der sker med “Happy” i sæson 2.

Det korte svar er ja!

Seriens ep. 1, her i sæson 2, er – kort og godt – alt for klog.

Så klog, at det nærmest er svært at acceptere konteksten.

Denne gang handler det nemlig om “påsken”, der ( nu ) skal sælges som “julen” ( sæson 1 ), og blive mindst lige så populær.

Og uden at vi er helt sikre, ser det ud til at hovedskurken fra sæson 1, nu har “hyret” paven til at få påsken op i næste gear, suppleret af at vores helte fra sidste sæson, lever et ekstremt ordinært liv.

Happy er tilbage - fuld af energi og gode ideer

OK.

Det går ikke godt.

Igen, det havde du gættet.

Midt i det liv, hvor den seje politikvinde, nu er mislykket ejendomsægler, mens Nick er blevet -hybrid ( its a hybrid ) taxa chauffør, starter der dog med at ske ting og sager.

Sager der – som tidligere – reagerer netop så meget på gore og blod, at der ærligt talt ikke er meget andet at gøre end at hoppe på endnu en sæson af dette monster hit.

Der nu ( og det er så her den er lidt for klog ) er plasteret ind i dårlig 80er disko, for lissom at få os der ser med i stemning.

De medvirkende kunne også have haft tupperware på hovedet, eller spist burgere hele tiden.

Igen.

Piloten, er virkeligt noget for sig selv.

Skulle vi lige kort kigge på sæson 2, er det ( som regel ) den sæson, hvor det hele bliver gentaget, ødelagt eller udviklet.

Indtil videre ser det ud til at folkene bag “Happy” udvikler, samtidig med at de tillader en smule repeat.

Hvad kan vi sige.

Vi er overbeviste.

Serien har ( heldigvis ?) fået endog særdeles blandede reaktioner i USA, hvor den havde premiere igår/idag.

Alt fra den positive respons som vi er ude med, til en “uneven start”, der er overskriften et sted, til  “While the story itself is altogether unimportant” så giver den første episode god plads til de ledende roller ( Rotten Tomatos) til “Happy!” is, by far, the very best”..( indieWire)

Her en promo for sæson 2, og et sneak ind i ep2.

Skriv et svar