Hittet Legion lander på Viaplay

Spritnye “Legion”, der havde premiere i sidste uge, ser ud til at “nå Viaplay i løbet af de næste 12 måneder”.
Dermed er der faktisk pænt meget at se frem til der.
Aftalen, der skulle være en del af sidste uges “mange Fox serier kommer på Viaplay“, der kort fortalt lød godt.
Men som på ingen måde var det.
Serier som “Wayward Pines”, “The X-Files”, “Minority Report”, “Scream Queen”, “Rosewood”, “The Bastard Executioner”, “The Grinder”, “Bones”, “Graceland”, “American Dad”, “Bob’s Burgers”, “Family Guy”, “Buffy the Vampire Slayer”, “Glee”, “Lie to Me”, “How I Met Your Mother”, er nemlig pænt slukkede, tudsegamle eller bare sådan lidt arkivagtige.
Af samme årsag er stort set alle disse serier til at finde på Netflix, der også kan finde ud af at købe 100.000 gamle serier på tilbud.
Sidste uges aftale med Fox indeholder dog enkelte undtagelser.
Aftalen inkluderer nemlig enkelte nye serier, du – formodentligt – ikke kan finde andre steder.
Igen er det – i flere tilfælde – serier som Netflix også har, med enkelte undtagelser.
Herunder “Legion”.
Af andre serier de er stolte af at kunne sende i løbet af de næste 12 måneder, er “Atlanta”, “Son of Zorn”, døde “Damien”, “Complications”, ligeledes slukkede “Second Chance”, “Bordertown”, de tidlige “Salem” sæsoner og s1 og s2 af “Fresh off the Boat seasons”. ( flere serier på listen fortsætter i år. Det er bare ikke de episoder vaiplay har købt, red.)
Serier som “It’s Always Sunny in Philadelphia” har de også fået de nyeste af, ganske som “The Last Man on Earth” også snart lander de første par sæsoner hos den streamer.
Er du til serier fra en fjern fortid er “Last Man Standing”, “Ally McBeal”, døde ”Burn Notice”, døde ”Dollhouse”, “Prison Break” ( den oprindelige ) og “White Collar” en del af aftalen.
Og bevares, der er flere fede episoder i første sæson af ”Burn Notice”. Og klart både episode et og to af “White Collar” var heldige.
Serierne bare tæt på 10 år gamle, nu her hvor der bliver produceret 400 nye single kamera serier i USA om året, er de altså små “4000 serier gamle”.
Alt sammen vores motivation for ikke at gå længere ind i historien om de mang Fox serier de købte i sidste uge.
Vi bliver dog nok nødt til at streame “Legion” når den starter. ( i løbet af de næste 12 måneder )
Serien, der er endnu en Marvel serie, har – efter en enkelt episode – fået anmelderne helt frem i stolene.
Der er simpelthen så mange fede – anti superhelte – detaljer i den serie, at der ikke er meget andet at gøre end bare at se med, synes de at vurdere.
Ledende rolle spilles med maniske øjne af Dan Stevens, der i bedste stil er totalt uigenkendelig, lodret syg i bøtten og – alt i alt – netop den Omega Mutant, vi har ventet på så længe.
Historien – derfra – er naturligvis totalt ligegyldig/heldig, alt efter hvem du er.
Det er netop derfor anmelderne er gået amok.
Netop fordi det hele er totalt vandvittigt, starter historien på en ansatlt for sindsyge, hvor David Haller, mere eller mindre har indlagt sig selv, da han hører stemmer, ser ting, og i det hele taget er totalt syg i roen. ( erklæret skitzofren som barn )
Blandt hans mange sygdomme er evnen til at se alternative virkeligheder, ja selv verdener, der – måske – måske ikke er forkerte alligevel.
Hans Omega Mutant evner kunne nemlig godt tænkes at være rigtige, hvilket – igen og sådan cirka – betyder alt hvad han hører af stemmer og ser af syner – måske alligevel – er virkeligheden.
Han ved det blot ikke selv, da han tror at han er sindsyg.
Forresten i en virkelighed der går helt amok, når han/den bliver medicineret så eftertrykkeligt, som det er tilfældet.
Piloten, indeholdt i den forbindelse netop så mange alternative verdener, stemmer som ingen andre kan høre, sære væsener, virkeligheder – og mennesker – som hverken seeren eller de ledende spillere ser ud til at vide om overhovedet er virkelige eller ej.
Tag i den forbindelse The Newyorker.
De er totalt gået i selvsving over seriens pilot og kan end ikke gennemskue om piloten overhovedet skete.
Handsome sidekick er i den forbindelse Rachel Keller, der såmænd også var med i Noah Hawleys sidste serie, “Fargo”, der jo – forresten – også snart kommer igen.
Noah Hawley har som du har gættet skrevet “Legion”.
Her lidt promoer.

Skriv et svar