Heltene er over os

Ganske som Efteråret er det.
Så er det elelrs blevet tid til helte serierne.
Det skulle efter sigende hænge sammen med at Hollywood sidste år besluttede sig for at mene at når befolkningen valgte Trump, er de nok – også – ret glade for “cowboyder”, som netop USAs nuværende præsident, hvorfor dette efterår nu bliver fuld at helte.
Ud over de serier der er på vej tilbage, her i de tidlige uger af oktober ( i USA ).
Serier som “Arrow”, “The Flash” og “Supergirl”, der jo reelt også er “helte serier” er de amerikanske TV stationer på vej med en god omgang serier, der – cirka – handler om stolte og moralsk overlegne – amerikanske – ( typisk ) soldater, der – lige så typisk – er “henne” og skyde folk der taler – typisk – arabisk, før de siger noget.
Uden at stille spørgsmål bagefter.
Underforstået ser Hollywood ud til at vurdere at det – cirka – er sådan befolkningen tænker, hvorfor heltene står i (serie)kø for tiden.
Om serierne så kommer her til landet, er tvivlsomt. Bevares vi elsker jo også helte herhjemme.
De skal dog bare helst hedde “Jens”, og “have været i krig”.
De skal ikke som i de nye serier fra USA – være på vej i krig – da det jo kræver optagelser i Marokko ( der her forleden skulle ligne Afghanistan ) og dermed koster penge.
Det problem har de ikke i USA, hvor deres stolte soldater – både i virkeligheden og i serierne – rejser til alt fra Iran, til Afghanistan for at pointere at den måde amerikanere tænker på, er den eneste rigtige.
Sidste nyt på den front er en række serier der – oplagt nok – er blevet sablet ned af anmelderne, og som – rent faktisk – ikke hitter hos seerne.
Tag som eksempel serier som “The brave”, der ærligt talt er så hysterisk urealistisk at de par minutter der er blevet lækket, er så pinlige at man skulle tro at der var tale om satire.
Det er ikke tilfældet.
Det er derimod “helt normalt” at højtuddannede amerikanske kiruger opererer 15 timer i døgnet uden at blive den mindste smule påvirket.
Naturligvis super nedringet og med løsthængende kæmpekrøller.
Heldigvis kører den stupide kirurg også rundt – alene – i krigszoner, og taler frejdigt i mobiltelefon, i en krigszone, hvor der ser ud til at være fuld radiodækning, hjem til kærresten henne i demokratiet.
Som du har gættet er det snart tid til at introducere de der “modige soldater” ( brave ).
Det eneste der lige skal på plads er en kidnapning, hvor den ligeledes totalt ( og absolut ) urealistiske landrover, bliver stoppet, af “de onde”, hvorefter det endelig er blevet tid til at “The brave”, der – vel sagtens – er en slags seal team, der enten træner, griller ( BBQ ) eller er på mission, kommer forbi og redder kirurgen.
Denne gang – i det der er sluppet – er de på vej derhen hvor den barmfagre med de store krøller er blevet kidnappet.
Serien hedder dog ikke “Seal Team”.
Det er en anden serie.
“The Brave”, er allerede blevet sablet ned, for – stort set – ikke at kunne levere på noget som helst.
Dertil er den for urealistisk og fokuseret på heltene.
Søster serien , “Seal Team”, er desværre ikke meget heldigere.
Her griller de også hele tiden, når de ikke lige træner eller er på mission.
Som altid er alle de super bredskuldrede mænd med plus kæber alle lykkeligt gift med hver deres “housewife”, der ser ud til at bruge pænt mange millioner på kosmetiske operationer.
Slutteligt er der “Valor”, der er den unge kanal, CWs forsøg på en helte serie.
Her har de valgt et “nose job” til at spille koldblodig helikopter pilot, der – ikke engang – er pilot, men en slags co-pilot, der hele tiden skal lære at flyve helikopter.
Til gengæld har hun den fineste næse og så bliver kun beskidt på søde og fine og pæne måder.
Og da hun jo er kvinde er det aldrig hende der skyder hovedet af den nærmeste araber, det har hun mænd til.
Ikke overraskende er serien også blevet sablet ned.
Motivationen denne gang er at den er mindre realistisk end de sidste 57 serier om tidsrejser.
Anmelderne nøjes dog med at konstatere at kvinder på 1.45 med ekstremt store brystmål og meget flotte næser, kun meget sjælden klarer sig igennem den grundtræning der – blandt meget andet – kræver at de er væsentligt højere, ganske som at det er nok er på sin plads at have bare en grundliggende fornemmelse af hvordan man styrer en helikopter i frit fald, 60 meter over jorden.
Når det er på plads, at der virkeligt ikke ser ud til at være noget at hente der, kan det jo sagtens være at vores lokale streamere og broadcastere håber på at sådanne helte serier også “fungerer” her i landet.
Vurderer de det, kan du jo snart se med.
Nu hvor vi – for en gangs skyld – tager fat i et par af de uheldige serier, er “Marvels Inhumans”, rent faktisk nået her til landet. Den kan du finde på HBO Nordic.
Den er cirka også blevet jordet ligeså meget som de andre serier, hjemme i USA.
Blandt årsagerne til at “Marvels Inhumans” ikke fungerer, er at det simpelthen virker for sært at der skulle bo en flok superhelte på månen, i et samfund hvor der – cirka – er 500 medlemmer, der selv synes de ejer jorden, samtidig med at de er mutante, og forresten aldrig har været væk fra månen, selv om at de har en hund (?) der kan flyve dem derned.
For eksempel hvis de havde ambitioner om at shoppe lidt.
Det har de ikke, skal vi hilse og sige.
En af de royale ( det er de nemlig oppe på månen ) taler nemlig til en ATM på et tidspunkt og forklarer denne maskine at hun er royal og derfor vil have nogle penge.
Hun forstår altså ikke maskinen, men begrebet penge, forstår hun fint.
Her et par promoer.


Skriv et svar