Folkene bag Taken er tilbage

Hvis du ikke kan huske TV serien “Taken”, er det formodentligt fordi den kun fik lov til at leve et kort liv, ganske som at den rent faktisk er så gammel at den tilhører en tid hvor vi de fleste her i landet så “Matador”, og kun kendte Steven Spielberg fra “Jurassic Park”.
Det har dog ikke forhindret Amblin og SyFy i at mødes for at blive enige om at “Taken” rent faktisk skubbede meget mere til “TV serie fænomenet” end Sopranos og HBO gjorde.
Og da det jo var SyFy der i sin tid stod bag “Taken” kan det vel ikke undre at de – endnu engang – har kontaktet Amblin, der er Steven Spielbergs “seriøse og ikke specielt populistiske” TV serie selskab, for at få lavet en sæson baseret på bogen “Brave New World”. ( i første omgang har de blot bestilt en pilot, red. )
braveNewWorldEn bog der end ikke er rigtigt Science Fiction og så alligevel.
Hvad den – omvendt – ikke har på SciFi området, har den så i “kvaliteten”.
Bogen vurderes fortsat som en af den femte bedste af de 100 bedste engelske bøger i “the 20th Century by Modern Library”.
Og da handlingen foregår i en verden uden fattigdom, uden sygdom og krig, har du sikkert allerede gættet at de “mind altering drugs” menneskeheden får også lige sørger for at der ingen krig er, men at det så har sine egne indbyggede sine side effekter. Der kunne tænkes at være dem der ender med at gøre serien værd at kigge på, hvis den altså bliver til noget.
Detaljer som “free sex” og “rampant consumerism” kombineret med at menneskeheden ikke længere reproducerer sig, men blot bliver genestisk multipliceret, er også et aspekt der kunne tænkes at spille ind i handlingen.
Som i “Taken” bliver dem der ikke indordner sig “indordnet af systemet”, hvor de så kan lære at indordne sig.
De bliver i hvert fald først lukket ud når de er enige med magthaverne der bestemmer hvordan virkeligheden bør se ud.
Banale detaljer som at Brave New World og dermed historien er fra 1932, betyder intet.
“Taken” foregik jo også i den tid.
Bedst af alt er det – igen – Les Bohem, der kommer til at skrive TV versionen af “Brave New World”.
Det var ham der skrev “Taken”, der fortsat – stort set – er ukendt herhjemme, men som det til trods vandt en Emmy i 2003 Emmy for “best miniseries” og som reelt endte med at blive til 4-5 sæsonner af “The 4400”, bare i en mere populær version.
Amblin TVs co-presidents Darryl Frank og Justin Falvey bliver EPer på serien, der må formodes at blive til en SyFy serie der – hvis den bliver til noget – lander på kanalen engang i 2016.
SyFy president Dave Howe, siger:
-Brave New World is one of the most influential genre classics of all time, starter han og fortsætter.
-Its provocative vision of a future gone awry remains as powerful and as timeless as ever. Promising to be a monumental television event, Brave New World is precisely the groundbreaking programming that is becoming the hallmark of SyFy, slutter han.
Det er i den forbindelser også Amblin TV der står bag “Minority Report”, der ender på Fox.
Her lige en promo for den oprindelige Taken, og den spritnye “Minority Report” promo.

Skriv et svar