Første danske MTG serie

MTG Studios, der er studiet/filmselskabet bag TV3 kanalerne, er på vej med deres første danske serie.
I bedste stil, bærer denne produktion det fine navn “Pros and Cons”, der ser ud til at understrege at serien måske bliver dansk, men at distribution og seriens sprog (?) ikke bliver det.
Igen.
Der er allerede masser af lokale navne inde i over denne kommende 10 episoders serie, som eksempel Lars Ranthe, der har været med i “Klassefesten 2: Begravelsen”, “Badehotellet”, Lene Maria Christensen fra “Arvingerne”, og “Frygtelig Lykkelig”.
Creator er Thor Bjørn Krebs, der tidligere har skabt “Europamestrene” der bliver suppleret af Mikkel Serup creator på “Klassefesten 2: Begravelsen”.
Producer er SAM Productions Stine Meldgaard der får hjælp af Morten Kjems Hytten Juhl.
EP er ( bliver ) Meta Louise Foldager Sørensen der tidligere har EPet “En kongelig affære”, der som du måske ved, har været oscarnomineret.
Selve produktionen, “Pros and Cons”, bliver uanset dette, MTG Studios næste “Original”, der – nærmest med garanti – ender med at blive distribueret globalt.
Helt sikkert er det ydermere at Viaplay streamer serien i løbet af 2018.
Formodentligt før resten af verden får lov til at se med.
Handlingen er indtil videre lidt svær.
Lars Ranthe og Lene Maria Christensen skulle dog være et par der lever “et stilfærdigt familieliv” i en forstad til København.
Et par der har det problem at de såmænd er paret der har taget røven på et utal af mennesker som “con artister”, der ikke rigtigt kan oversættes til dansk som andet end “manipulatorer”.
Serien starter – åbenbart – lige omkring der, hvor de to tidligere “con artister” kaster sig ind i et nyt – og deres til dags dato – største “con”.
Spillerne, der i serien hedder Erik og Nina, skal derfor holde tungen lige i munden, og både klare “lærer-forældre” møder, madkasser og de klassiske afdrag til huset, samtidig med at de kaster sig ud i heftige svindelnumre. ( mindst et, red. )
Serien der på dansk skulle ende med at komme til at hedde “Friheden” er skabt af Thor Bjørn Krebs og Mikkel Serup, der vurderes som en “skriver duo” der tidligere har været på vej mod SAM Productions Stine Meldgaard.
Pengene der for de flestes vedkommende er offentlige støttekroner, kommer fra DFI ( Det Danske Film Institut ) via Public Service puljen ( hvor produktionen optræder som “Snydt” der har modtaget 6.432.210 kroner, red.), samt StudieCanal der allerede før produktionen går i gang, sørger for international distribution.
Jakob Mejlhede, der er MTG EVP and Head of Programming and Content Development, er glad.
Han siger:
-Danish audiences love great drama – and Erik and Ninas efforts to balance domestic life with one final grand con will have viewers everywhere hooked from the very first episode. Our objective is to be the Nordic region’s leading producer of original drama, and our slate of original series now covers unique storytelling from Denmark, Iceland, Norway, Sweden and the US, slutter han.
MTG er med denne produktion oppe på mere end 50 originale “scriptede drama projecter”, der enten er på vej i produktion, eller “in the pipeline”.
Blandt de nyeste serier er “Alex”, en geopolitisk thriller “Occupied”, en Nordic noir “Hassel” og en masse andet.
Deres “Veni Vidi Vici” er på mod en US premiere på Hulu i december, samt “Black Lake”, der er på vej mod BBC Four og AMC ( i USA ).
Der er ingen præcis premiere dato for “Friheden”, ud over at den kommer i 2018.

Skriv et svar