Fantastiske Dirk Gently

Har du stadig ikke fået taget hul på hvad der rent faktisk er BBC USAs unge lørdags underholdning endnu, er det ved at være på tide.
Dirk Gently, der retteligt hedder “Dirk Gentlys Holistic Detective Agency”, er nemlig tilbage med en ny sæson, der – om muligt – er væsentligt mere syg, end den første.
Skulle du lede efter et sted hvor serien sendes – eller streames – her i landet, endte den – som vi er orienteret – på Netflix (dk) sidste år i december, hvilket kunne tænkes at betyde at sæson 2 også ender der, ligeledes til december.
Som med alle gode serier, prøver den – denne gang – at holde fast i hvad der var cool og sjovt i sæson 1, samtidig med at den tager en god bunke chancer med en handling der optigtigt talt er væsentligt mere sær end hele sæson 1 til sammenligning.
Og selv om at vi blot har set lidt promoer, og det løse, ser det i den grad ud til at lykkedes.
Sæson 2, fortsætter nemlig – præcis – der hvor den første sæson slap, hvilket naturligivis er alle og ingen steder.
Samtidig.
Så har du ikke set s1, er du nok nødt til at tjekke den ud.
Vi kiggede – naturligvis også på første sæson, som du kan læse mere om her hvor vi kunne konstaterer at vi har med en helt speciel serie at gøre.
En serie der – hvis du kunne lide sæson 1 – seriøst ser ud til at være blevet – om muligt – meget bedre.
Som du kan gætte er det nærmest umuligt at tale om sæson 2 uden at kaste om os med spoilers i forhold til sæson 1.
Omvendt, så er første sæson altså så sær, at folk der ikke har set hele denne, så absolut intet forstår alligevel.
Så her lidt spoilers.
En god del af de personer en del af os elskede i sæson 1, er nemlig med igen.
De fleste i – potentielt – endnu mere udtalte versioner, hvilket både gælder for dem “der kidnapper”, dem der “ikke kan dø”, dem der “ikke kan spærres inde” og andre “visse medvirkende”, der – naturligvis får et “af de nu kendte anfald”, der – som du måske husker – ser ud til at være en sygdom der skifter person (?)
Dirk Gently er – også i sæson 2 – hyper veloplagt.
Og selv om at Elijah Wood, for længst er ophørt med at spille Frodo, er det stadig vores Frodo, der er sidekick til Dirk Gently.
Nu med mere af det hele.
Sæson 2 ser ydermere ud til at inddrage et nyt element, der – holistiskt eller ej – er lige så oplagt som det er umuligt.
Den nye sæson tager nemlig fat i magi, der – naturligvis – kommer fra en verden der med lidt fantasi kunne siges at minde om “Alice in Wonderland”, nu bare i “Tin Man” versionen, med lidt “The Magicians” inde over, afløst af lidt “Once Upon A Time” i sådan en lidt grim “Grimm” version.
Du har gættet det.
Det handler om magi med alt fra sakse-sværd til magic wands, som de onde viul have tilbage.
Med andre ord, absolut som du forestiller dig at Dirk Gently vil behandle magi.
Vi har fundet et par promoer der ser ud til at understrege at serien virkelig hygger sig og at vi seere kan glæde os til at den bliver til at se i vores ende af verden.

Skriv et svar