Evigt heldige WGN på vej med ny DC Comics ting

Hvis du ikke kender WGN, der retteligt hedder WGN America, er det ikke svært at forstå.
Deres serier er som regel endog særdeles målrettet det amerikanske marked, og går ofte en del længere end andre i forsøget på at vise et Amerika, de fleste ikke kender.
Sidste gang gik det dog galt.
ufoDer prøvede de med “Manhattan” som anmelderne elskede om kap, men som seerne desværre ikke kunne forstå. ( serien nåede sæson 2, red. )
Serien fulgte udviklingen af A bomben, og gav et sært – men ikke nødvendigvis – forkert billede af USA i en fjern fortid.
Desværre var det kun anmelderne der savlede.
Seerne fandt rent fakisk serien for “svær” at forstå.
Heldigvis kom de godt igen, for et par måneder siden, med “Outsiders”, der – sådan cirka – er “Justified” set gennem hillbillies øjne.
Der findes – måske/måske ikke områder i USA, hvor der stadig bor endog særdeles sære mennesker oppe i de bjerge som “Justified” også kiggede på.
Og hvor da var ret dumme og kun marginalt bondesnu, er de alle sammen kusiner og fætre i “Outsiders”, hvorfor de hverken kan læse eller på andre måder kærer sig om det samfund der findes der hvor bjerget starter.
Som du har gættet er der pludselig et kul selskab der vil overtage bjerget og udvinde kul.
Uden helt at forstå at the “Outsiders” ingen intetioner har om at flytte uanset hvad.
Og at de er parate til at bruge automatvåben for at pointere det.
Hvis det ikke er nok til at pirre din nysgerrighed, er WGN America nu endelig på vej med deres egen DC Comics ting, der hedder “DCs Scalped”, der baserer sig på en DC tegneserie.
undergroundSom du har gættet handler “Scalped” om indianer reservaterne.
Ikke som i “Red Road”, ikke som i “Banshee”, selv om en del tyder på at der er flere Banshee folk inde over “DCs Scalped”.
Inspirationen skulle være kommet fra engang i 1975, hvor en “Native American activist”, der hedder Leonard Peltier myrdede en del FBI agenter.
Han blev arresteret for at slå to ihjel.
Som vi forstår det, mangler der stadig en del agenter, som de ikke kunne hænge op på Peltier.
Serien, der – indtil videre – kun er nået til Pilot stadiet, er derfor en “modern-day crime story”, der foregår i “Native American Indian reservation”.
scalped2Her er der nemlig også udfordringer i forhold til “power, loyalty og spirituality”, konkret i form af chief Lincoln Red Crow, der skal til at slås med Dashiell Bad Horse der netop er kommet tilbage til “the reservation”, efter mange år (?) ude i civilisationen.
Som pointeret er der flere “Banshee” folk inde over.
Doug Jung kommer således til at skrive historien og fungere som EP/exec producer.
DC Entertainment creative director Johns er også tilknyttet serien som exec producer, der – hvis det lykkedet – ender som en 100 procent “all Native American” cast, hvilket let kunne ende med at byde velkommen til andre ansigter fra “Banshee” ( selv om at det også blot er et gæt, red. )
WGN America er ydermere på vej med “Roadside Picnic”/“Alien” ( lidt uklart hvad den ender med at komme til at hedde, red. ), der skulle foregå i en nær fremtid, hvor “aliens” har været forbi jorden, hvorefter de er tog videre.
Twistet er naturligvis at de her aliens har vist klodens befolkning en masse ting, som de nu går og tænker over.
Tanker, der rent faktisk viser sig at være problematiske – måske endda farlige – for menneskeheden.
Midt i det hele møder vi “Red”, der er “veteran stalker”, der i sin tid levede af at stjæle fra de der aliens, og derfor lærte en masse om dem.
Med andre ord, noget der minder om hardcore Science Fiction, der har droppet rumskibene, nu da de er taget videre.
Covenants Jack Paglen skriver manus og bliver exec producer/EP, sammen med Alan Taylor, der tidligere har været forbi “Game of Thrones” og “Mad Men”.
Som vi forstår det, er det kun piloten der er på plads, med det forbehold at serien helt eller delvist baserer sig på en bog skrevet af de russiske Strugatsky Bros., der i USA endte som en spillefilm, der også hedder “Alien”/“Roadside Picnic”, som Vivian Cannon og Neil Moritz oprindeligt producerede.
De er også exec producere på serien.
“Roadside Picnic” ( bogen ) kom først ud i 1971, og nåede ud til mere end 20 markeder. Noget der på en eller anden måde endte med en feature TV film “Stalker”, som selvsamme WGN America sendte dengang. ( der ikke er det samme som spillefilmen, red. )
Oplagt nok er der tale om særdeles usikre serier, som ingen ved om bliver til noget.
Bliver de til noget, følger de direkte efter “Salem”, der følger de hekse der måske/måske ikke overtog byen Salem der i 1692. ( seriens sæson 3 skulle komme i foråret 2016, men er ikke programsat endnu. red.
WGN America er ydermere på vej med “Underground”, der handler om slaver, der ophører med at finde sig i at være det.
“Underground” har premiere imorgen den 9. marts 2016.
Hvis seriene ender med at fungere, og derfor bliver købt til serieproduktion, er der allerede på forhånd flere andre netværk der er ved at blive mobsede.
Vi har fundet promoer på alle de nye ting der er omtalt i artikel.
Altså dem der er produceret levende billeder til.
Bemærk at der er spoilers i promoerne for “Justified” og “Salem”, Banshee og “Manhattan”, blandt andet


Skriv et svar