Er Jett en trend

Nu hvor der i øjeblikket kører en række serier, hvor den “sexede hovedrolle” er tilfaldet en “ikke helt ung” kvinde, der – naturligvis – kan sit håndværk, kunne man spekulere i om der er tale om en trend.

Bevares, det er jo ikke nyt, at stadig flere serier, får kvinder i de ledende roller.

Ud over “Jett”, der kører på HBO Nordic, sender ABC også en “ældre kvinde” serie

I begge tilfælde er vi naturligvis dybt urimelige, da der er tale om kvinder der – formodentligt – ikke er meget over 40 år gammel.

Det er bare “vandvittigt gammelt”, hvis du er en 13 årig teenager, der har lyst til at “spejle sig” i serien.

Ældre kvinder i ledende roller ligner en trend

Når det er på sin plads, er specielt “Jett” faktisk ganske spændende.

Her er der tale om “en gammel ræv”, der kan sit arbejde, men som  – desværre – roder sig ud i det ene mere sindsyge tyveri efter det andet.

Jett er – som dem der har set med – nemlig en superdygtig tyv, der – ligeså desværre – netop er kommet ud af fængsel, efter en længere – indtil videre ikke forklaret – dom, der – sagtens – kunne tænkes blive forklaret i et senere afsnit.

Hovedrollen spilles af Carla Gugino, der er fra 1971 hvilket må betyde at serien på ingen måde har til hensigt at få de unge til at se med.

Serien er ydermere pænt ud til – og over – kanten, da der er bunker af scener der – ser ud til at understrege – at voksne kvinder såmænd også kan opføre sig som kåde teenagere.

Noget der også opleves i “Reef Break”, der er ABC i USAs forsøg på at lave en “husmoder serie” – igen – med en tidligere tyv, der – dog mest – går op i at smile meget stort, se godt ud og – lige for tiden – opklare sager for politiet på hvad vi gætter på er Hawaii, og dermed et forsøg på at re-brande øen, via en serie nu hvor “Hawaii Five-0” efterhånden er blevet så kedelig at selv de lokale ikke gider se med.

Tilbage i “Reef Break” er Poppy Montgomery såmænd også fra tidligt i 70erne, konkret 72, hvilket gør hende til  nogle få måneder yngre end Carla Gugino i “Jett”.

Et hurtigt kig på begge serier, der følger i kølvandet efter ting som “Killing Eve” og andre serier, der – ser ud til – at være målrettet voksne kvinder, er det pænt tydeligt at specielt “Jett” helt og aldeles er på Jetts side, nærmest uanset.

Ældre kvinder i ledende roller ligner en trend

Hun er supergæv, og kommer kun – pænt konsekvent – ud i problemer fordi hun “er blevet tvunget til” at tage hendes gamle erhverv op igen.

Og i det hele taget er – det gælder også i “Reef Break”, der med stor sandsynlighed aldrig kommer her til landet – altid de andres skyld, gerne de onde mænd.

Der dog stadig er ret sjove, og alt det andet.

Thi, vores ledende heltinder, i de ledende roller kan på ingen måde siges at være kedelige.

Her lige en promo for “Jett”, der kører på HBO Nordic, og som såmænd er en omgang hyggelig sommerunderholdning.

Og fordi vi nu også fik nævnt “Reef Break”, får du også lige en for den.

&

Skriv et svar