Endelig en lokalt produceret (ikke) vampyr serie

(opdateret)
Der var 111.000 der kiggede med til premieren.
Det er rigtigt rigtigt flot.
Til sammenligning var der “kun” 105.000 der kiggede på finalen til Big Brother 2014.
Selv om at anmelderne mindst er 3 gange så gamle som målgruppen, ser det ikke helt ud til at den nye “Heartless” lykkedes.
Kanal5, der havde premiere på serien, der var udråbt til at minde om alt fra “True Blood” til “The Vampire Diaries” og “Twilight”-filmene, er af de anmeldere der har set serien, i stedet blevet udrådt til en “småkedelig” ting, der bruger det meste af første episode til at fortælle om de to primære medvirkende, der er tvillinger, der “lidt som i “Lost Girl” suger energien ud af deres ofre, og som derfor kunne tænkes at være “Succubus”, der dog “kun” er noget “female demons” kan være.
heartlessfrontLidt svært for unge mænd, hvorfor anmelderne har valgt at kalde de to unge ledende roller for vampyrer, der ikke drikker blod, men som altså “suger livet ud af folk”, der selvantænder hvis de suger for meget ud af dem.
Det de to tvillinger har planlagt er at finde frem til deres fortid, hvorfor de taget ind på en kostskole hvor de såkaldte præfekter er meget onde, ganske som det så er muligt at blive på en enkelt location i hele produktionen.
Om det så er derfor at der er flashback tilbage til år 1666, er svært at vurdere. ( skolen er jo gammel, så hvorfor ikke, red. )
Anmelderne kalder uanset serien for en ny slags TV julekalender, og henviser dermed – formodentligt – til en af slagsen, der er blevet sendt på TV i løbet af de sidste par år. ( vi har ikke set dem, så vi ved ikke om det er positivt ment eller ej, red. )
Nu hvor anmelderne så ellers har sablet handlingen ned, er der så spillerne og teknikken det handler om.
Teknikken er flot og i top, vurderer de samme anmeldere. “Heartless” er “lækker at se på”, mens “musikken på lydsporet er effektiv og varieret”.
Desværre “lades skuespillerne i stikken” af en “kejtet historie” og “alt andet end mundrette replikker”.
Instruktør på det hele er Natasha Arthy, der ser ud til at have valgt kostskolen Ottmansgård, som den location hvor alt kan ske og hvor der er plads til klichéer som “den stille kokkepige”, “de brutale præfekter”, “lederens rebelske datter” og endelig “den hårdhændede modtagelse af de nye”.
Og hvor Ekstra Bladet – og alle deres online-læsere på Nationen – vurderer at alt fra Julie Zangenberg til Sebastian Jessen er særdeles uheldige i seriens første episode, er vurderingen i Berlingske Tidende at de to ledende roller varetages flot af Julie Zangenberg til Sebastian Jessen.
Blandt andet fordi de har “kønne ansigter og lækkert hår”.
Alan Hyde, som enkelte måske kan huske fra “2900 Happiness” og senere fra flere episoder af “True Blood” er med i en birolle, ganske som Thomas Ernst fra “Hvidsten Gruppen” og Gustav Giese fra “Nordvest” også er det.
Frederikke Dahl-Hansen og Julie Christiansen skulle også få funktioner på sigt, selv om at deres biroller igen blot er – nå ja – biroller.
Berlingske er dog ikke uforbeholdent positiv.
“…Første afsnit er præget af, at historien lige skal i gang, med deraf følgende lidt kluntet forklarende replikker..”
Og
….“Heartless« fungerer, fordi den er flot og fordi den gør os nysgerrige. Det er et snedigt greb, at vi aldrig ved mere end Sofie og Sebastian og derfor bliver optaget af at løse mysteriet sammen med dem…”.
I forhold til målgruppen, “..”behandler serien relevante teenageproblemstillinger som den første forelskelse, seksualitet, familiebånd og de helt centrale spørgsmål; hvem er jeg, hvor kommer jeg fra og hvad skal der blive af mig…”
Her et par promoer.
Serien er bestemt amerikansk inspireret.
Som de skriver det i Ekko, der er landets eneste film magasin, kunne en del tyde på at serien er inspireret af “Hemlock Grove” og derfor har “den samme “Twin Peak’ske stemning” , som – nå ja – “Twin Peaks”.
Desværre har instpirationen ikke inspireret produktionen til at lave nye spots hver uge, hvorfor et “mere om denne sæson af..” promo, eller en “se mere i næste uge…” promo lader vente på sig.
Vi har i stedet fundet en 2 måneder gammel promo og et sneak peak, der – vist nok – bare er de første 4-5 minutter, af første episode.
Vi opdaterer med seertal, når de kommer.

Skriv et svar