Efterårets serier halter videre – få lyspunkter

Du skal tilbage til engang i 50erne før der sidste gang var sådan at – ikke en eneste – af efterårets nye US serier blev lukket og slukket.
Noget der typisk sker fordi den enkelte serie har alt for lave seertal, slet ikke fungerer eller på andre måder bare ikke dur.
Sådan er det bare ikke gået dette efterår.
Ret sært.
Specielt nu hvor en bunke eksperter ellers har vurderet at “Minority Report”, “Blood & Oil”, “The Player” og endelig “Truth Be Told” performer så elendigt at de burde være blevet slukket for længst.
Det er så bare ikke sket.
De omtalte serier er dog blevet beskåret kraftigt og flyttet hen til tidspunkter hvor de ikke ødelægger resten af programfladen på de kanaler der sender serierne.
lookingGlasOg så er det helt og aldeles sikkert at de her serier aldrig nogen sinde kommer tilbage på skærmen.
Altså når de producerede episoder er blevet sendt.
Årsagen til at serierne ikke bliver slukket selv om at de performer elendigt skal ses i lyset af at seernes vaner er under langt kraftig forandring end broadcasterne gik og troede.
Konkret er der mange seere der først ser den enkelte episode flere uger efter premieren.
Dette både fordi der er meget nyt, men også fordi seerne ikke længere ser flow TV, som de gjorde det tidligere.
Alt sammen noget der hjælper med at få serierne til at leve et par uger længere.
Typiske længe nok til TV stationerne ikke når at slukke dem, før første – stærkt begrænsede – sæson er færdig.
Igen.
Serierne kommer ikke igen, og bliver ikke forlænget.
Problemet i den forbindelse er oplagt nok at ingen af serierne performer særligt godt. Faktisk så dårligt at dette efterår reelt ikke har budt på et eneste hit.
Og så er der jo også lige detaljen med streamtjenesterne.
De er hele tiden på jagt efter nye serier.
Og serier der bliver slukket før de bliver sendt, er Netflix som eksempel ikke frisk på at investere i.
Serier som “Community” blev solgt videre til Yahoo, mens Hulu overtog “The Mindy Project” i år.
Flere vurderer at det er den egentlige årsag til at “Minority Report”, “The Player”, “Blood & Oil” og endellig “Truth Be Told” overhovedet har overlevet.
tænderDer altså ikke kan skrive hjem om en masse seere der kigger med op til en uge efter premieren.
“Quantico” finder for eksempel hele 43 procent af deres imponerende 11.1 millioner seere, længe efter premieren.
Udviklingen har ydermere betydet at serierne ikke bliver slukket/brændt af i løbet af “the November sweeps”, der er den – korte – periode hvor amerikansk reklame TV kører med “sidste års pris”, indtil de nye priser bliver aftalt.
Konflikten i det her kedelige efterår er derfor at mange af de serier der ellers kunne være blevet 22-26 episoder lange, enten lukkes efter de oprindelige 13, eller væsentligt tidligere, hvorfor kravet til nye serier, der – helst – skal være bedre, men som altså ikke kan blive længere end 13 episoder, da den første halvdel af “sæsonen” ( de 22-26 uger ) jo er på.
En udvikling der ydermere betyder at dem der skriver serierne jo pludselig har endnu mere travlt.
Naturligvis kombineret med at broadcasterne indimellem er nødt til at lade hele serier stå over, som det endte med at blive tilfældet med “Lookinglass”.
Rygtet vil vide at serien er så elendig at den ville være blevet slukket eller helt sikkert ikke forlænget, hvorfor TV stationen der skal sende serien, blot har udskudt at sende den i stedet for at sende den nu, i et marked der har det elendigt.
Herunder lige et par promoer fra et par absolut oversete serier, der rent faktisk er rigtigt heldige, men som naturligvis heller ikke performer specielt godt.
Den første “The Romeo Section”, er end ikke amerikansk, men canadisk.
Det kunne være årsagen til at den fungerer så godt i Canada.
Den anden er “Kingdom” er for længst gået ind i sæson 2.
Så selv om at mainstream TV serierne har det elendigt, på det kreative plan, er det altså fortsat muligt at finde heldige serier.
Du skal bare lede lidt ekstrea.
Nederst finder du en promo for “Lookinglass”, der blandt meget andet har skiftet navn, før den endte med at blive udsat.


Skriv et svar