Hvor end du finder Mark Strong – er der ballade

Hvis du kan huske “Low Winter Sun” har du allerede gættet at vi alle kan ånde lettet op igen.

Mark Strong har netop meldt sig ind i en serie igen.
Ikke noget der har været tilfældet siden “Low Winter Sun”, der sparkede benene væk under hele redaktionen.
Og som blev slukket ligeså hurtigt som den blev produceret.

Som altid med serier der kræver at du følger med, var hovedparten af seerne ikke lige klar over at serier med pondus kræver at de følger med.
Hver eneste lille detalje, kunne sagtens betyde at du forstår eller – overhovedet ikke – fatter en skid.

Til sammenligning er den mest sete TV serie – for tiden – “Matador”.
Målt på hele befolkningen bruger denne 1,302 millioner timer på at se hver episode.
Da der kun er 984.000 seere til denne serie, der – gætter vi på – varer 45 minutter pr episode, er der altså 4-700.000 seere der hver uge ser hver episode to gange.
Og nu hvor de fleste er klar over at “Matador” er blevet genudsendt 54 gange før, bliver syn høre og skindød -tolket, kunne man formode at seerne blot elsker denne serie fra 1978 så højt at de vælger at se både genudsendelsen og selv gå i arkivet og se lortet en gang til.

Sådan ville det med garanti ikke være med “Deep State”, der er den nye Mark Strong serie.

En serie, der følger en pensioneret MI6 agent, der bliver aktiveret til at slå lidt folk ihjel, som en slags oprydning, der – helst – skulle få ham så meget i fedtefadet at han – med lidt held – sørger for at kommer til at rådne op i et fængsel i Teheran.

Som du har gættet taler de ikke teater-dansk i denne serie.
Der bliver snøvlet, og sagt både pik og patter, ganske som flere voksne allerede i piloten, kunne ligne nogle der er ved at formere sig.

Det er med andre ord ikke en serie, der appelerer til den million seere der ser Matador to gange hver uge.

Hvad det derimod ser ud til at være, er en rasende spændende serie, hvor piloten er – mindst – lige så højspændt som hele “Low Winter Sun”, der såmænd var ret fantastisk.

Desværre er seere – tit – nogle værre nogle, der ikke har “overskud” til at høre efter hvad der bliver sagt, og holde fokus på skærmen, mens handlingen udspiller sig.

Og selv om at serien her, indtil videre, kun lever på Fox UK, har serien også netop haft premiere i USA.

Du har gættet den.
Anmelderne er vilde med den, da – alt nytænkning – åbenbart kommer fra resten af verden, og aldrig USA, for tiden.

Mark Strong, der – seriøst – oprindeligt er født Marco Giuseppe Salussolia, spiller Max Easton, i serien der fortsat er så ny at den del af piloten der er lækket – desværre – ikke helt fortæller hvad der kommer til at ske i serien.

Hvad vi ved er dog at Max Easton, bliver aktiveret, og at dem der aktiverer ham, på ingen måde er hans venner.
Lettere urealistisk, påstår historien at hans søn nu også er agent for MI6, og derfor kan “tvinge” far til at acceptere det/de jobs som MI6 giver vores anti-helt.

Hvad der sker i piloten, og i resten af første sæson, er absolut usikkert.

Stensikkert er det dog at der går totalt Jason Burne i den i piloten, komplet med motorcykel jagt og løberi på hustage i hvad der skulle ligne Iran (?) der dog taler fransk, hvilket er det samme som at sige at de scener er optaget i Marokko ( vi genkender Tanger og Casablanca ) så find serien, når den lander på en eller andet streamtjeneste ( vi gætter umiddelbart mest på Viaplay/Cmore (?) ( Fares Fares fra “Jalla! Jalla!” er med ) og argumenter for/eller imod om – en bestemt scene – er skudt på Boulevard Mohamed Ben Abdellah eller ej.

Her lige promoen for “Deep State”, suppleret af den superheldige promo for “Low Winter Sun”, der desværre døde før den fik tracktion. ( og introet til denne der bare var så fedt )
Kender du ikke Mark Strong, kan du have set ham i “Kingsman” serien, hvor han er sidekick til den ledende karakter.


Skriv et svar