DIG

Hvis du ikke har stiftet bekendskab med “DIG” endnu, er det måske på sin plads at tjekke den ud.
Serien, der er overordentligt kompleks og kompliceret og som startede i sidste uge handler om et “dig”, eller en udgravning, der er forestået i Jerusalem, formodentligt under den gamle by.
Her hænger en ung kvinde ud, der – måske ligefrem – er kvinden der efter at have læst et par bøger, endte med at opdage en række referencer til at der netop “der” burde være en masse ting fra en fjern fortid, der – måske – kunne forklare – specielt jødedommen – og dennes oprindelse.
Som du har regnet ud i sig selv et særdeles komplekst emne, men en hulens masse indbyggede problemer.
Problemer der – som eksempel – betød at serien endte med at forlade Jerusalem, før de kunne komme igang med at optage episode 2.
Det er lettere uklart hvorfor serien endte med at blive flyttet.
Men det kan let tænkes at handle om at serien ikke faldt i god jord hos myndighederne, der gav filmholdet tilladelse til at optage i Jerusalem.
Igen.
Seriens pilot ser ud til at til at handle om at der – samtidig med der bliver gravet i Jerusalem – er en specielt ortodoks flok jøder, der er igang med en række meget mærkelige ting, der skulle handle om “Red heifer”, der på Hebraisk hedder “parah adumah” ganske som at der også bliver talt om “Urim og Thummim” (haʾUrim vəhaTummim), der igen er Hebraisk for den brystplads som en bestemt præst havde på når han talte med selveste gud.
digbackEn plade der forresten netop er blevet stjålet.
Vel og mærke af en person der netop har generet en senator i USA, hvorfor den lokale afdeling af FBI, der i udlandet jo hedder CIA, er inde over den sag.
I samme omgang møder seerne de ledende karrakterer der er den lokale chef for CIA, og derfor også for vores helt, der er på vej til at opklare historien om brystpladen.
Desværre sover han med chefen, og hende der kvinden der graver dybt under Jerusalem ligner hans datter.
Og så er der jo den jødiske politimand, der er sej og kan sit kram.
Men som altså ikke kan lid vores helt, der blandt meget andet har det problem at han er amerikaner.
Piloten byder med andre ord på en hulens masse historier, der – naturligvis – er skruet sammen af selveste Tim Kring, der – hvis du ikke kender ham – er manden der blandt meget andet har været showrunner og Creator på “Heroes”, og som jo er på vej med den sequal alle går og venter på starter.
En kommentar herfra, kunne være at serien er nærmest overvældende kompleks.
Men at det kunne tænkes at der bliver sparet lidt på historierne, da der ydermere sker en hulens masse på handlings siden, som du bliver nødt til at se serien for finde ud af.
Piloten blev modtaget relativt godt, og fik en del til at kigge med.
Anmelderne har dog det samme forbehold, nemlig at serien er svært at følge med i, da der sker så meget.
Om det bliver bedre i næste episode, kan vi sikkert læse på THR eller andre steder.
Her en promo, der understreger at de også har brugt en del på at få den til at se godt ud.

Skriv et svar