Dark Matter slukket

Har du ikke set 3. sæson af “Dark Matter“, endnu, er der en masse at glæde sig til.
Har du slet ikke set noget af serien kunne den være en overvejelse værd. ( findes på Netflix US, og har – i ganske kort tid – været på Netflix UK ).
Seriens historie, der – kort fortalt – følger 6 mennesker på en rumskib, der vågner op “uden historie”, hvilket betyder at de end ikke ved hvem de selv er, nåede nemlig at blive hele 3 sæsoner lang.
Serien er netop – igår – blevet slukket, hvorfor dem der har fået set sidste episode af sæson 3, kan ærgre sig over de Cliffhangere, der er i den episode.
Cliffhangere der aldrig bliver besvaret da serien er død og begravet.
Her på redaktionen er vi glade for Sci Fi serier, der prøver på at give et billede af hvordan en fjern fremtid kunne se ud.
Og som sådan, var “Dark Matter“ en særdeles heldig serie.
Bevares, niveauet var ikke “The Expanse”, men der kan vist ingen tvivl herske om at holdet bag produktionen gjorde hvad de kunne, med det budget de havde.
Men ak.
Serien er blevet slukket, her efter sæson 3, der – desværre – ikke svarer på en lang række af de spørgsmål der må have været blandt de spørgsmål de faste seere, har stillet sig selv igen og igen.
Joseph Mallozzi, der er creator af serien, har allerede været ude og undskylde, både på hans blog og på Facebook, hvor serien har haft sit eget liv, ved siden af det officielle.
Som Joseph Mallozzi skrev det:
-I’d like to express my appreciation to everyone who reached out over the past twenty-four hours or so to express their anger, sadness, and gratitude after hearing about the cancellation.  As I wrote on twitter: I am both touched and astounded by your passion, your loyalty, and your white hot relentless rage.
Desværre forandrer det ikke det faktum at serien, der – som andre Sci Fi serier – ikke havde den bedste rating på sendetidspunktet, men som via reruns og online visning, såmænd var en fin succes.
Igen.
Ikke nok til at Space i Canada og SyFy i USA, mente at serien skulle have lov til at leve videre.
Joseph Mallozzi var derfor på vej ned til SyFy, der har hovedkontor i Los Angeles, hvor han havde håbet på at have fået lov til at give serien en sidste chance, ved at fortælle hvad de havde planlagt for sæson 4, ( der altså ikke bliver til noget), nemlig “A massive alien armada” og en “Android Insurrection”.
Med andre ord “Androids and Aliens”, fulgt op af ( potentielle SPOILERS herunder ), (mere ) Dr. Shaw, ( mere ) Sarah, ( mere ) Kyrden! Wexler, TWO skulle have en datter, ganske som FIVE har en søster ( der muligvis er TWOs datter).
Igen.
SyFy kunne fortælle Joseph Mallozzi, at deres beslutning og at slukke for “Dark Matter“, intet havde med det kreative indhold at gøre, hvorfor det ville være formålsløst at flvye ned fra Canada, hvor de optog serien, til Los Angeles for at pitche sæson 4.
Motivationen for SyFy kunne dermed tænkes at være orienteret mod indholdet, der kan omskrives til at stationen, som vi ikke har “direkte” her i landet, men som vi oplever via mange af deres serier, der købes til distribution på alt fra HBO Nordic, til C More og Netflix.
Og det bekræfter Joseph Mallozzi da også delvist, da SyFy i resten af 2017 og i 2018 vil satse mere på såkaldt “”supernatural” indhold, i engle/dæmoner/vampyrer genren.
Igen.
Det er ikke bekræftet, og vi ved ydermere heller ikke hvor disse kommende serier ender henne, her i landet.
Uanset dette er det nu blevet tid til at sige farvel til Marc Bendavid, Melissa O’Neil, Anthony Lemke, Alex Mallari Jr., Jodelle Ferland, Roger Cross, og Zoie Palmer.
Heldigvis er stort set alle spillerne så brugte i Canadiske TV serier, er det er pænt sikkert at de er på vej mod deres næste serie, måske endda i disse dage, hvor alle ved at de ikke længere er bundet til “Dark Matter“.
Af de Syfy serier, vi kender til, der enten er på vej, er igang eller/og som er forlænget er stadig:
Killjoys S3” ( forlænget, streames her i landet på HBO Nordic), “The Expanse S3”, ( mindst en sæson er på vej, hvor sæson 2 streames på Netflix 12 måneder efter US premieren, “12 Monkeys”, (formodentligt forlænget, her i landet streames på HBO Nordic) “Z Nation” (Sæson 1-2 Neflix DK, sæson 4 på vej i USA late september), “Wynonna Earp S3”, ( på vej mod forlængelse, men ikke endeligt bekræftet. Sæson 1 streames på Neflix DK).
Van Helsing” ( sæson 2 er på vej ), og “Channel Zero” er begge på vej, mens “Blood Drive” er midt/sidst i den første sæson.
Senere på året kommer “Happy!” med Chris Meloni og Patton Oswalt, samt “Superstition” med Mario van Peebles og endelig “Ghost Wars” med Vincent D’Onofrio.
Eneste der er kendt i 2018, er “Krypton”, der er en “Superman prequel serie”. ( og reelt også “The Expanse”, som du kan se herunder, red. )
Lidt længere fremme kommer “Tremors”, der oprindeligt var en “cult classic movie”, der nu bliver til en serie, suppleret af “Nightflyers”, der baserer sig på en bog af George R.R. Martin.
Her lige et par promoer.
Sæson 2 af Van Helsing og premieren på “Channel Zero”
Skriv et svar