Dark Matter går global

En af de serier der ligger vores hjerte nært, er den kommende “Dark Matter”, der er et såkaldt “Spaceship Drama”, der kort fortalt – sådan cirka – kunne tænkes at betyde at det meste foregår på det rumskib hvor en flok vågner op uden at vide den mindste smule om sig selv, situationen og lidt til.
Noget der naturligvis bliver afklaret i løbet af serien.
Serien som vi har fulgt udviklingen af, helt tilbage til før de fik bygget den første kulisse, er nu blevet vist lidt frem til SyFy, der kommer til at sende serien i USA og i Canada.
Og de er mere end tilfredse.
Vi ved naturligvis ikke hvorfor.
Sikkert er det dog at SyFy allerede fra starten af, måske endda ved premieren “går global”, hvilket kunne betyde at HBONordic bliver blandt de streamere der kan ende med at komme til at sende serien, allerede fra premieren den 12. juni.
Serien er nemlig – som vi forstår det – ydermere rykket frem til den tidlige sommer, hvilket – kunne tænkes – at hænge sammen med at den går direkte ind og følger op efter “Continuum”, der forresten hverken er programsat eller andet.
DarkMatterIndeSå det er et rent gæt.
Det eneste der – foreløbigt – er sikkert, er at SyFy starter med at sende serien på 86 markeder hvor de enten har etableret SyFy kanaler, eller hvor deres ejer er inde over med andre kanaler.
Blandt de bekræftede markeder er England, Frankrig, Tyskland og Australien.
Senere eller samtidig kunne “østen”, “Det centrale Europa” og Sydmerika tænkes at følge efter.
Igen.
Der er intet nyt ude om hvorvidt serien også bliver sendt på en eller flere streamtjenester samtidig.
Serien, der er skabt af Joseph Mallozzi og Paul Mullie, der er manden bar “Stargate” film og serierne, har begge tidligere været inde over “Lost Girl” og “XIII”, der begge er produceret af Prodigy Pictures.
Dark Matter historien baserer sig på en “graphic novel“ som Dark Horse Comics står bag.
Bedst af alt bliver første sæson på flotte 13 timer, hvor vi som pointeret starter i et “derelict spaceship”, hvor dem der er ombord vågner op efter at have sovet “i et stykke tid”.
De har ingen anelse om hvor de er, hvor længe de har “sovet” og hvordan de overhovedet kom ombord.
Blandt de bekræftede spillere er Melissa O’Neil (Broadway versionen af “Les Miserables”), Marc Bendavid (“Bitten”), Anthony Lemke (“White House Down”), Alex Mallari Jr. (“Robocop”) og Jodelle Ferland (“Twilight”).
Er det ikke nok skulle Roger Cross (“The Strain”) og Zoie Palmer (“Lost Girl”) ogs kigge forbi.
EPer er fortsat Jay Firestone, Joseph Mallozzi, Paul Mullie og Vanessa Piazza.
Og nu hvor SyFy er en del af NBCUniversal er det måske mere sandsynligt at det ender med at blive MTG kanalerne der løber med denne serie, herhjemme.
Gør de det, er der først premiere væsentligt senere.
Der er fortsat nærmest ingen billeder ude fra “Dark Matter”.
Uanset dette bliver serien fulgt op af en række andre hardcore SciFi ting.
Herunder “Killjoys”, ”The Expanse”, “Childhood’s End” og “Olympus”.
Det meste er fortsat så hemmeligt at vi end ikke kender US premieren på serierne.

Skriv et svar