Briapatch – et overset hit

En af de serier vi formodentligt ikke kommer til at opleve her i landet, er “Briarpatch” der er nyeste – og foreløbigt eneste – nye serie fra USA Network i rigtig lang tid.

Størrelsen er ellers kendt for at slippe en bunke nye serier, der alle – mere eller mindre – er action prægede som “Treadstone”, og “Queen of the south”.

I den mere kloge ende er det også dem der står bag “Mr. Robot”, og nu “Briarpatch”.

Og i et landskab, hvor stort set alle serie, ser ud til at være blevet skåret med den samme kniv, hvor – stort set – ingen serier – stikker snotten frem, og giver os seere “noget andet” end det vi er vant til, er “Briarpatch”, såmænd slet ikke så dum.

Desværre har det nok lange udsigter, før serien – måske – kommer hertil landet.

Dertil er det den for “speciel” og kreativ.

Dette forstået sådan at det er – en slags – crime serie, der følger Rosario Dawson, der er en hårdkogt “investigator”, der i dette tilfælde er en af dem der arbejder for regeringen og ikke for et Agency med tre bogstaver.

Hun er faktisk så sej, at hun arbejder for en senator, der – åbenbart – har hyret hende til delikate opgaver der kræver alt andet end muskler.

Noget hun omvendt heller ikke har, da hun – i hvert fald i dette show – ser ud til at være 2,35 meter høj, og altid iført ekstremt lange – og farverige – bukser.

Man kunne forestille sig at det er højeste mode på de dyre klubber og de lange gange i Washington DC.

Selve handlingen tager os omvendt ikke dertil, men derimod til hendes fødeby, der – naturligvis – intet navn har.

Den har til gengæld flere “bad guys” end i det meste af det Washington DC, hun kommer fra.

På det personlige plan, ser det ud til at Allegra Dill, der er hendes navn i serien er sadist, og at hendes senator er ham der plejer at få pisk.

Noget hun åbenbart også er kendt for at kunne klare i hjembyen, hvor hendes “bedste ven” er – noget der ligner –  en tidligere – nu pensioneret – CIA ( eller deromkring ) spook, der måske lige er blevet 35 år.

Det hele er alt i alt pænt spookey, og selv om at serien blot er 2-3 episoder gammel, ser det ud til at være godt nok i denne til at den er værd at vente på.

Man kunne i den forbindelse håbe på at en af streamerne tager en chance og henter serien her til landet, selv om at vi erkender at sandsynligheden er lille.

Læs mere om serien på IMDB her.

Læs mere på Rotten Tomatos hvor Score er 79/91, eller nok til en 6. plads

Her et par promoer og en featurette

Skriv et svar