Ascension kommer også her til landet

Den længe ventede “Ascension” som SyFy sender i USA, ser ud til at være blevet netop så spændende en miniserie, at lokale HBONordic har besluttet sig sende serien, blot forsinket med noget der ligner 24 timer.
Dermed kan folk der bruger denne streamer blive vidne til lidt af en begivenhed.
Bevares selve serien, der følger et rumskib, der – måske – blev sendt afsted engang i 60erne, og som nu har været undervejs over over 50 år, handler – måske – om hvad der sker på dette rumskib og hvad der sker tilbage på vores planet. ( der er ikke sluppet så meget ud om selve handlingen da der ikke er ny promoer ude )
Men da ingen rigtigt ser ud til at vide om rumskibet overhovedet blev sendt afsted, er det en del af historien.
Det er dog ikke den begivenhed vi tænker på.
Det er derimod detaljen om at “Ascension” kunne ende med at blive startskuddet på en ny omgang BSG, som serien vurderes til at være afløser til af flere.
Ikke blot fordi Tricia Helfer sådan helt tilfældigt er med, men fordi der – efter sigende – skulle eksistere et langt og komplekst manuskript, der potentielt kunne tænkes at få ligeså mange til at kigge med som det var tilfældet med Ascension1.
Før det falder på plads skal miniserien dog først lige få en hulens masse til at kigge med i USA og her i landet.
Og så skal creator Philip Levens og Adrian A. Cruz lige have lov til at starte en ny produktion op sammen med EP Philip Levens, der også er showrunner.
Selve handlingen, svæver fortsat i det uvisse.
Der skulle være sket “noget” i 60erne, og der skulle ske eller være ved at ske “noget andet” idag, der enten har – eller ikke har (?) noget med hinanden at gøre.
Serien er som med meget andet Sci Fi, Canadisk/Amerikansk. Og selv om at der blot er tale om 6 timer, eller 6 enkelt episoder, der sendes som to timers episoder over tre dage, kunne der let være skrevet så meget ind i historien at denne miniserie ender med at få en fremtid.
SyFy kanalen er dog kendt for at teste deres serier som miniserier. Og da der er mange der ikke kommer videre, er der vel ikke meget andet at håbe på end at denne kan noget af det vi er et par stykker der går og venter på, og som derfor potentielt kunne få et liv ude i fremtiden.
Specielt indviede vil vide at serien rent faktisk er inspireret af John F. Kennedy, der i de tidlige 60ere opfandt “Project Orion”, der måske endte med at blive til noget.
Vi ved det ikke.
Det kan du til gengæld finde ud af engang i næste uge, hvor serien bliver streamet herhjemme.
Blandt de udokumenterede dele af hvad serien kunne tænkes at handle om, er at Kennedy i en alternativ virkelighed beslutter sig for at sende 600 mænd kvinder og børn ud i rummet, i et “massive, self-sustaining generation ship”.
Ideen er ( det er heller ikke bekræftet ) at kolonialisere Proxima Centauri der befinder sig 4.24 lys år væk fra vores lokale sol. (9,5 billioner kilometre x 4,24 – lig 40,3275 billioner kilomter væk)
Indtil premieren her en promo.

Skriv et svar