Apple på vej med serier for 6,3 millarder kroner i 2018

Så er det endeligt ved at blive tid til endnu en aktør på streaming markedet.
Og du har gættet rigtigt det er Apple vi manglet.
De har længe – men mest i det små – haft deres egent “video tjeneste”, hvor det uden for USA kun er muligt at leje et par film og lidt serier.
Hjemme i USA er det muligt at se lidt mere, herunder de serier der bliver sendt i TV, enten samtidig, eller kort efter premieren.
For et par uger siden, kom der så den første godbid.
Apple havde efter sigende opdateret en god del af deres “bagkatalog”, til at kunne købes i 4K HDR, hvilket er den her specielt høje opløsning, der er lidt over 9 gange højere end den vi ser på TV her i landet.
Og da det ydermere er 4 gange så høj en kvalitet som de 1080P som HBO streamer i, var der flere der reagerede.
Desværre, for folk der allerede har investeret i et Apple TV, der er den boks der skal til for at kunne leje og se Apple film og serier, vil de samme rygter vide at end ikke den nyeste Apple TV kan vise de herlige 4K billeder, vi alle er vilde med at se på – for eksempel – Netflix og Amazon, der også begge til byder HDR.
Noget kunne dermed tyde på at Apple er på vej med næste generation af deres Apple TV, der både kan vise 4K, og som i en fremtid også vil tilbyde en række nye Apple serier.
Apple har nemlig netop løftet sløret for at de er på vej ind på TV serie markedet.
Og da det som bekendt er en dyr fornøjelse, har de – til at starte med – 855 millioner Euro med til formålet.
De omtalte 6,357 milliarder danske kroner, disse 855 millioner Euro kan omregnes til forventes dog blot at være nok penge til omkrin 10 serie, på hver 10-13 episoder, hvilket omvendt er 100-130 serie episoder fra engang i 2018.
Bedst af alt, har Apple beslutte sig for at serierne skal være “på niveau med dem HBO” producerer, hvorfor en Apple finansieret GOT, ikke er totalt umuligt.
Heldigvis har vi GOT på HBO, så de finder sikkert på noget andet.
Det forandrer dog ikke at de cirka 12 gange hele Det Danske Filminstituts årlige budget, brugt på TV serier, burde give Apple TVet og den streamtjeneste de end ikke har annonceret, en fin fremtid, formodentligt – blandt andet – med os her på redaktionen som kunder.
Ganske som med hardwaren er der reelt heller ikke sluppet andet ud end at Apple vil investere ( cirka ) 6,357 milliarder danske kroner i TV serier i 2018.
Og igen.
Apple har hyret Jamie Erlicht og Zack Van Amburg, der begge er et par “Sony TV veteraner”, der kan oversættes til at det der dem der tjente penge til Sonys TV afdeling.
De blev hyret i juli, og skal starte her i august.
Og selv om at det lyder lidt banalt, er vi ret sikre på at deres velkomstgave er ( cirka ) 6,357 milliarder danske kroner, som Apple forventer at de investerer i TV serier der kan få premiere i 2018.
Det eneste der dermed lige mangler at falde på plads, er derfor den plaform Apple vil frigive deres TV serier på, suppleret af selve serierne og at vi kunder vælger at hoppe på vognen, fordi vi gerne vil se serierne.
Omvendt, så ved alle der iTunes installeret på deres computer, at de blot er et par klik væk fra Apples Music tjeneste, der virker reg godt.
Selv for dem der ellers bare er på en PC og har en iPhone.
Skulle vi komme med andre tal, så brugte HBO sidste år 2 milliarder pund, hvilket er det dobbelte af hvad Apple ser ud til at ville starte med at investere, altså cirka 13 milliarder danske kroner.
Amazon nåede at bruge det samme som Apple starter med, altså cirka 6,357 milliarder danske kroner, mens Netflix nåede at bruge 6 gange så mange penge.
Cirka 38 milliarder danske kroner, alene på indhold i 2017.
Apple har allerede produceret et par serier der – stort set uden undtagelse – er blevet pænt køligt modtaget.
Det var så før Jamie Erlicht og Zack Van Amburg kom ombord.
Der har været Sony Pictures TV Presidents på følgende produktioner der stadig hitter gevaldigt.
“The Blacklist”, “Timeless”, “The Night Shift” (NBC), “The Goldbergs”, “Shark Tank”, “The Good Doctor” og “$100,000 Pyramid” (ABC), “Kevin Can Wait” og “S.W.A.T” der end ikke er ude på CBS endnu.
Ellers er det dem der har udviklet og produceret “Preacher” og “Better Call Saul” til AMC i USA, “Outlander” til Starz.
Og så har de været inde over “The Crown” ( Netflix), “Bloodline”, “Atypical” og “One Day at a Time” ( igen Netflix), “Sneaky Pete” ( Amazon ?), et kommende remake af Philip K. Dick’s “Electric Dreams”, “The Dangerous Book for Boys”, “The Tick” og “The Last Tycoon” ligeledes til Amazon.
Slutteligt har de også været forbi “Shut Eye”, “Future Man” ( til Hulu), og andet.
Her på det sidste.
Her et par promoer på et par af de serier.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.