Apple løfter lidt af sløret

Nu har vi flere gange været inde på at Apple her i 2018 kaster omkring 7 milliarder kroner efter lidt TV serie produktion.
For at sætte det i perspektiv er det 14 gange så meget som der bliver sponseret danske film for om året.
Og selv om at det ikke er helt billigt at lave TV serier, er der en ting der er sikker, nemlig at 7 milliarder kroner bliver til en hulens masse TV serier.
Indtil videre har Apple desværre været mere end hemmelige om hvad de har af planer.
Igen.
De har sagt gang i lidt realityting, hvor en kendt synger i en bil med andre kendte.
Vi erkender ikke at kunne huske meget andet end at Mariah Carey synger ret godt, og at hun har et meget lille hoved (?).
Idag skete der så det vi havde håbet på.
Apple har jo – som vi tidligere har været inde på – hyret ( cirka ) de bedste EPere, der – igen cirka – har fået et par milliarder mennesker til at se med hver gang Sony har sluppet en serie, uanset platform. ( læs broadcaster her de sidste 20 år )
De to EP herrer, der tidligere sørgede for at Sony var et hit ( noget de var rigtigt gode til ) bor nu hos Apple.
Og da deres første ( tror vi nok ) store deal er med Steven Knight, tegner der sig en tendens.
Steven Knight er manden bag “konceptet” “Peaky Blinders”, der nu flyttes ud i fremtiden og ud af de kedelige rammer BBC altid insisterer på, da deres seere jo er pænt tæt på skinddøde.
Sådan – kunne man håbe – på at det ikke bliver hos Apple, hvor man må formode at det er de unge firstmovers, der rykker over på Apple platformen (?).
Og hvis der er noget de ikke gider så er det PG13.
Måske er det hvad vi kan forvente kommer i “See”, der indtil videre blot er kendt som a “Futuristic Drama Series” som Steven Knight får fuld kontrol over.
Instruktør – hvis du skulle være i tvivl om ambitionsniveauet – bliver Francis Lawrence, der har instrueret “The Hunger Games: Catching Fire” og “Mockingjay” ( underforstået, han er fed nok til at han også fik 2’eren )
Producent er Peter Chernin’s Chernin Entertainment and Endeavor Content, der også står bag “Are You Sleeping” der er en anden – kommende – Apple serie. ( De står også bag en stor pose blockbusters som “Red Sparrow”, “Tolkien” og “Spies in Disguise” i 2018 og 2019.
Senere kommer “Fear Street”, “Groom”, “Mega Man” og “Play-Doh” over de næste par år.
“See”, ser (?) dog ud til at blive den sjoveste.
Planen skulle efter sigende være at “See” kommer til at “supplere/arbejde sammen med” en anden serie, der kommer til at basere sig på “Amazing Stories”, der som bekendt er en Steven Spielberg 1985 Sci-Fi serie, der såmænd stadig er fed idag.
Igen.
Er du i tvivl om niveauet har Apple også – lige – hyret Ronald D. Moore til at udvikle et “untitled space drama”.
Er du momentant i nedsmeltning, er det helt fint.
Ronald D. Moore er jo manden der skrev hele “Battlestar Galactica”, og i særdeleshed ham der konceptudviklede første episode, der – når du har set hele serien – er voldsomt meget mere end blot en.. ( se serien igen, hvis du ikke ved hvad vi hentyder til..)
“Are You Sleeping” er i den forbindelse også potentielt spændende.
Den evigt “oversete blonde”, Reese Witherspoon og Jennifer Aniston, har nemlig de to ledende roller i hvad der – igen – ikke er nået længere end til at skulle blive til en “psychological thriller”.
Apple er desværre (?) fortsat på vej med flere semi-reality agtige ting, herunder “Home”, hvor vi almindelige mennesker kan se hvor mange penge rige mennesker har til at bygge sjove huse for.
Igen.
Det kan være at det bliver andet end de sædvanlige guld dekorerede “mansions” fuld af kvinder med endnu mere botox.
Om det så rent faktisk er Zack Van Amburg og Jamie Erlicht, der er de to Sony EPs vi omtalte tidligere, der står bag den ( oplagt begavede ) ide at inkludere lidt reality i pakken, er uafklaret.
Men gad vide om det ikke er tilfældet.
Igen.
kender du ikke Van Amburg og Erlicht. Så er det dem der “insisterede” på at der blev taget en chance eller to med “Breaking Bad,” “The Crown”, og “Better Call Saul”, for at nævne meget få af de serier de har sat i havet.
Sandheden er at de har EPet langt mere. ( der ser ud til at være totalt fjernet fra IMDB, efter de forlod Sony )
Herunder “The Blacklist”, “Timeless”, “The Night Shift”, “The Goldbergs”, “Shark Tank”, “The Good Doctor”, “Kevin Can Wait”, “S.W.A.T.”, “Preacher”, “Outlander” og “Bloodline”, “Atypical” og “One Day at a Time”, samt “Sneaky Pete”, “Philip K. Dick’s Electric Dreams”, “The Dangerous Book for Boys”, “The Tick”, “The Last Tycoon” og endelig “Shut Eye” og “Future Man”, for nu bare lige at nævne et par af de serier der – mere eller mindre – netop er startet i USA, og som derfor – i princippet – først kommer her til landet om et par år, på flowTV.
Det eneste absolut ingen ved, er hvornår Apple har planer om starte deres streamtjeneste op, og hvad der vil være på hylderne.
Et blødt bud herfra, er at du kommer til at se en god portion af de serier vi omtaler her, engang til efteråret.
På det tidspunkt vil der ( formodentligt ) være blevet solgt nok af de nye 4K Apple TV bokse, der – garanteret – er påkrævet for at kunne se med. ( og så har der været WWDC, hvor de kan sige.. and just one more thing.. )
Så hvis du vil Apples streamtjeneste er det nok med at hoppe på gen4 eller gen5 af deres fine æsker, og så ellers vente på om det ender med at koste 79 eller 89 -kroner at kigge med på deres serier der har kostet dem 7 milliarder kroner at producere.
Her lidt inspiration.

Skriv et svar