AMC er nu kun hos Amazon

Hvis du er en rigtig serie fanatiker, som os her på redaktionen, kunne det let tænkes at den aftale AMC netop har indgået med Amazon, kommer til at påvirke dig.
Aftalen er nemlig en såkaldt eksklusiv aftale, der betyder at “ingen andre” kan få fingre i de heldige AMC serier, ude i verden.
Altså andre end Amazon.
Og da du er vant til at en del serier, findes på blandt andet HBO Nordic og Netflix her i landet, kan det – i yderste konsekvens – betyde at du bliver nødt til at investere i Amazon.
Sjovt nok netop hvad Amazon håber på at du vælger at gøre.
Aftalen er dog ikke “totalt global”.
Indtil videre drejer det sig således “kun” om 28 territorier, der dermed både kan være enkelte lande som Australien, Tyskland, Italien, Indien og Japan. Og områder, der – desværre – ikke er defineret i denne PM vi er faldet over.
Der er – igen – undtagelser, i de enkelte lande, da AMC – som eksempel – har enkelte aftaler med BT TV i England.
I resten af de omkring 200 områder hvor Amazon er aktive, kunne det dog let ende med at betyde at serier som “Fear the Walking Dead”, “Preacher” og endelig “Halt and Catch Fire”, ender – eksklusivt – på Amazon.
Igen.
Der er ingen endelig opstart på hvornår aftalen træder i kraft.
Et gæt er dog ved årsskiftet, hvilket vil betyde at – i hvert fald – “Preacher” kunne tænkes at ende eksklusivt på Amazon, og dermed tvinge Viaplay kunder til at overveje Amazon.
Rick Olshansky, der er President, business operations, AMC Studios, siger:
-AMC Studios and Amazon already enjoy a successful programming partnership. This agreement underscores the high global demand for AMC’s must-have content and franchises and enables us to bring our popular shows to a wide global audience, starter han og bliver suppleret af Brad Beale, vice president of content acquisition, Amazon Prime Video.
Han siger:
-This is another step in our efforts to extend the selection of premium TV shows available to Prime Video members worldwide, slutter han.
Blandt de serier, der helt sikkert bliver en ren Amazon serie, uden for USA skulle derfor være Ridley Scott’s “The Terror”, der bliver suppleret med bagkataloget, i form af tidligere udsendte serire som “Fear the Walking Dead”, “Preacher” og endelig “Halt and Catch Fire”.
Aftalen der er udlagt som værende en “global output deal”, kommer med andre ord – højest sandsynligt – til at påvirke dine – lokale – valg af streamere.
The Terror skulle i følge IMDB have været sendt ( piloten ) tilbage i marts 2017.
Det skete ikke, ganske som at produktionen for 12 timer siden i et par US medier, først blev annonceret, hvorfor vi forestiller os at seriens pilot enten kommer til marts 2018.
Eller at serien starter der.
Nu på Amazon og ikke længere på Viaplay.

Skriv et svar