Agenterne kommer

Hvis du stadig har “Agents of S.H.I.E.L.D.” til gode, er det ret heldigt at lokale Kanal5 ser ud til at sende den en måneds tid efter serien har premiere i USA.
Og da serien markerer at Maurissa Tancharoen igen skriver historier sammen med Jed og Joss Whedon, er det lige før at der er garanti for store grin eksplositioner og “inside jokes” som da Hulk i filmen af samme navn giver sig til at gøre det eneste han kan gøre, nemlig bruge Loke som en tøjdukke der har har været i vandet, og som nu skal tøres.
shield-ildDen har vi stadig til gode i serien.
Omvendt er der bunker af ansigter du kender.
Nogle fra tidligere Whedon, som i tilfældet med Ron Glass som du måske husker som Shepard Book, fra mindst en serie Joss Whedon har stået bag.
Der skulle også være et par ansigter fra “Dollhouse”, ganske som det forresten også er netop Maurissa Tancharoen der skrev den serie.
Ud over gengangerne kan du ser frem til en handling, der i piloten – der er instrueret af Joss Whedon – er netop så finurlig og afsindig veloplagt at der ikke er meget andet at gøre en bare at overgive sig, og kigge med.

Handlingen er som altid med Joss Whedon mindre relevant
Der er nogle helte, nogle skurke og en hulens masse gadgets der kun overgås af antallet af indforståede jokes og ting der springer i luften.
Og så ser det ud til han har valgt Ming-Na Wen, som den ufrivillige heltinde, mens Hunk Brett Dalton på en eller anden måde – vist nok – også er sådan lidt en slags ufrivillig helt.
Han er i hvertfald agent.
Og det er jo det som det hele handler om.
shield-lolaPiloten starter nemlig der hvor det nu er kendt at der findes superhelte, hvorfor S.H.I.E.L.D nu lelder efter disse.
Enten for at hjælpe dem, når heltene, der også – ind imellem – er ufrivillige helte, får problemer, eller når de ikke helt forstår hvordan det kan være at de stadig ikke kan få job nede på den lokale fabrik, men problemfrit kan hoppet 100 meter op i luften.
Som du har gættet er handlingen lodret ligegyldigt.
Bare det ser fedt ud, er skide skægt og så ellers bare kører som du forventer det af Joss Whedon og S.H.I.E.L.D.

Seertal
Vi har tjekket anmelderser og seertal ud.
Premieren er den bedste for ABC i fire år, og endte med at få den højeste vurdering siden premieren på “V” tilbage i 2009.
Og med 11,9 millioner seere til premieren, er det en af de mest sete premiere nogen sinde.
Bedst af alt er det de unge seere der vælger serien, hvilket nærmest fra premiere lugter langt væk af at serien rent faktisk kunne ende med at blive forlænget allerede efter få episoder.
Det kræver dog at den holder de flotte tal.
Her en promo.
Behøvel vel ikke understrege at billedstilen er flot, lækker og husk:
Dont touch the Lola.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.