409 serier blev det til i 2015

Hvis du synes at du fik set en del nye serie sidste år, er det bestemt ikke helt forkert.
Amerikanske broadcastere og streamere valgte nemlig at bruge sidste år på at slå alle rekorder.
Konkret så udtalt at der blev sluppet vanvittige 409 nye serier sidste år, der – forresten – supplerede et utal af allerede eksisterende serier.
Ikke overraskende er der derfor stadig flere af de dyre pengedrenge fra broadcast og streammiljøet der siger det som vi alle går og er bange for, nemlig at der her er tale om en “boble”, ganske som med “boligboblen” herhjemme.
Og at det vil betyde at “det hele” – lige om snart – går så galt at vi i værste fald kan se frem til et eller flere år med elendige og billige serier.
BravofronbtHeldigvis ser det ikke ud til at ske i 2016, selv om at mange af de der penge drenge m/k er meget bekymret over at det nu koster en del mere at lave en serie end det gjorde for et par år siden.
Årsagen er omvendt udbud og efterspørgsel på alt fra manuskripter til kreative der er med på optagelsen, hvilket – heldig for seerne – udvikler en masse nyt talent, men som altså – desværre – koster så meget at hyre at broadcasterne er begyndt at pibe.
Ganske som herhjemme er det ydermere gået op for flere at seerne også er begyndt t droppe at se med.
Omvendt.
Hit and MissHvem har overhovedet tid til at se 400 nye serier, suppleret af det 100-200 serier de allerede følger med i.
Kigges der lidt over tid, er her en anden forklaring på hvorfor du synes du har set lidt flere serier end du plejede.
Antallet af nye serier er såmænd vokset med vilde 484 procent siden 2002, hvilket dog skal tages med et lille forbehold da dette tal dækker over såkaldt “almindelig” broadcast i USA.
Målt på alle serier er antallet gået fra 181 nye i 2002 til 409 nye serier i 2015.
Der blev altså sendt 228 flere serier i 2015 end der i 2002.
sharindaSå det er nok ikke helt forkert af Julie Piepenkotter, exec VP of research for FX Networks at sige:
-The unprecedented increase in the number of scripted series has reached a new milestone in 2015 with a record 409, nearly doubling the total in just the past six years, starter hun og fortsætter.
-This was the third consecutive year that scripted series count has grown across each distribution platform – broadcast, basic and pay cable, streaming – led by significant gains in basic cable and digital services. This statistic is staggering and almost unimaginable from where they were a decade ago, slutter hun.
Der finden ingen lignende tal her fra landet.
Men da vi i princippet kun kan se scriptede serier fra DR og TV2, med TV3 som en undtagelse her i 2016, blev der nok ikke produceret 10 nye serier her i landet i 2015.
Her lige en promo for en af dem der blev produceret her i landet i 2015.

Skriv et svar