Endelig blev Westworld forlænget

Vi er et par stykker – måske endda et par millioner – der har gået og ventet på to ting, i forhold til “Westworld”.
Det første er hvornår der sker noget der er den mindste smule interessant, og – naturligvis – hvornår serien bliver forlænget.
Begge dele kom endelig i sidste uge, og – heldigvis – ikke på den måde vi havde ventet.
Og så måske lidt alligevel.
fjaes1Den ellers altid skyfri himmel i Westworld, ser nemlig ud til at blive en smule sort og overskyet, ganske som at en række karakterer – endelig – begynder at blive relevante.
Som altid med serier er der dog en række indbyggede problemer.
En række af seriens faste folk, har nu gjort det samme i netop så mange uger at man kunne mistænke dem for at være en del af selve handlingen inde i “spillet” Westworld.
Omvendt, er de jo også nødt til at udvikle sig en lille smule, hvilket blev understreget et par episoder tilbage ( spoiler ), hvor vi pludselig var midt i et orgie, der – reelt – ingen motivation var bag, ud over at få dem der er gamle nok til at have set originale til at huske at der var endnu mere nøgenhed med der.
Bevares, der er der så sandelig også i serien.
Om det så er stand ins, fake, eller bare helt almindelige mennesker, der – tilfældigvis – også er skuespillere og som derfor medvirker i “Westworld”, er der ikke mange der ved.
Uanset alt dette, er det virkeligt godt nyt at serien er blevet forlænget.
Der er som du måske er klar over tale om en serie, baseret på en film der “foregik ude i fremtiden”, produceret på et tidspunkt hvor – stort set alle – tankerne bag filmen, var helt hysterisk fremadskuende.
Sådan er det ikke med serien.
fjaes2Den er nærmest mere konservativ end serien “Big Love”, der handler om mormoner.
Heldigvis fik serien endelig ( spoiler igen ) endelig slukket for den eneste accent, der rent faktisk var svær at forstå, i sidste episode.
Så nu kan det være at det går fremad, endelig.
Igen.
Uanset hvad der ender med at ske i resten af denne første sæson, kan vi allerede nu glæde os til ti episoder i sæson 2, der jo – nærmest – bliver nødt til at være bare en smule mere SciFy agtig, da serien jo ellers blot ender med at være “en-lang-cowboyder-serie”, der står helt stille.
Set herfra var der dog en del potentielle historie-lag der – ser ud til – at vise vejen mod en helt anden virkelighed, end vi måske havde forestillet os.
Ganske som de mange robotter, eller androider, eller hvad man skal kalde de medvirkende, ser ud til at rumme voldsomt meget mere end præ-programerede rutiner, der betyder at de er parate til at blive skudt, voldtaget eller have sex med alle gæster der vil det.
Som sidste gang, er premieren på sæson 2 lettere usikker.
Årsagen bliver heller ikke forklaret denne gang, men et gæt kunne være et vist forbehold overfor hvad – for eksempel – Netflix, Amazon og andre gør til næste efterår, eller foråret efter.
HBO programming president Casey Bloys har indtil videre sagt:
-Westworld is such a big, ambitious show. I don’t know if it will be fall of 2017 or into ’18, starter han og fortsætter.
-That will depend as we get up and running. With Westworld, because the production is such a big endeavor, I don’t exactly know when it will premiere yet. I can’t speculate other than to say it’ll either be ’17 or ’18. Probably more like ’18, but we’re a year away so let’s see how it goes, slutter han.
Blandt årsagerne til at serien bliver forlænget er oplagt nok at den virker.
Serien åbnede med næsten 2 million seere, i det univers som amerikanerne kalder for “live-plus-same-day returns”, hvilket reelt kun handler om TV kanalen HBO.
fjaes3Derefter kommer HBO Go og HBO Now stream versionerne, der fik premieren op på 3.3 millioner seere, på premiere dagen, før os her i Europa.
Et estimat er at der er over 6 millioner seere alene i USA, så serien, før HBO begynder at tælle alle os i Norden, og de kanaler der senere har købt retten til at sende serien med.
Næste episode steg med 35 procent, og sådan er det nærmest gået lige siden.
Sidste episode blev således set af estimerede 11.7 millioner seere, før vi kiggede med.
Et antal seere der er væsentligt bedre end “Game of Thrones” og “True Detective” i deres premiere sæson.
Co-creators/showrunners Jonathan Nolan and Lisa Joy siger:
-We’re thrilled that the saga of Westworld will continue for another season, starter de og fortsætter.
-During the lengthy journey to the screen, our incredibly talented actors, staff and crew became a family, and we look forward to the privilege of continuing this experience with them.  We’re also thankful to all of our amazing partners at HBO, WBTV and Bad Robot for their steadfast support, imagination and ambition. We simply couldn’t have made this show anywhere else, slutter de.
Piloten blev således købt tilbage i august 2013, hvor den korefter blev produceret, med en forventet premiere i 2015 debut.
Vi ved alle at der gik længere tid end som så.
Nu skulle 2. sæson omvendt være sikret.
Den glæder vi os til her på redaktionen.
Her promo for næste uge.
Det burde betyde endnu flere spoilers. Så kig ikke med, hvis du ikke er helt opdateret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.